核爆-我朋友剛在太子站同831死者鬼魂傾左計

1001 回覆
682 Like 1511 Dislike
上次夏慤道 大家都走哂
相信今次都一定得
要相信手足
而家樓主就係用自己既力量去搵左個有機會成為事實既線索出來
唔靠網絡廣傳點去求證到係咪事實?
依兩日失蹤post唔覺有類似嘅名

樓主有無試過fb google search名
如果係中學生好大機會搵到

始終我地唔知全名 唔識依個人好難搵
瀬屎就yap片啦仆街
今日睇完幅圖就開始頭痛 寧可信其有 不可信其無
應該係知情人士
知道軍政府兩日後有plan
咁似乎較為合理
建議你搵返三個月前 運動開始之時
所謂fact check用意係邊
而幾時可以用 幾時先用到"fact check"

先唔講樓主鬼神之信
依家每個人講831太子事件有人離世 都係無""實證性陳述""
因為某部門口講澄清無人離世
而只有當時唯一證據CCTV (無修改下可靠可信) 但係無公開
而係無公開CCTV底下 又點算係""實證性""?

請你唔好濫用fact check
要接受rumor係無得fact check
我地而家邊到話要支持 而家咪話發散人手去check囉
救命
我有時真係覺得呢到d人好可怕
有人講咗啦如果有學生冇返學 會有同學仔知,

我強調多次
樓主唔係懷疑,而係一口咬定嘅指控。
如果我哋行動咗,啫係我哋支持樓主嘅指控。
我開頭都有叫樓主再開過個post, 加返懷疑兩個字。就算搵唔到,都唔怕炒車。
玩術數唔好可以算生死 呢樣嘢係禁忌
上面都總結曬 因為都過左好多日 睇到個post先諗起
rumor冇得fact check,所以唔能夠成為令人信服嘅指控

外國媒體中意報導rumors定係facts多啲?

我亦唔支持“831有人死=事實”一說
但我支持“831疑點重重,可能有人死咗”嘅說法
其實如果可以召集多啲有靈力嘅人 去現場是睇下咪知囉 我地唔可以否定任何可能性架喎
你覺得喺外人眼中,正皮代表咩意思?
睇黎你無追post
其他post已經搵緊一個20歲 岩岩grad嘅少年
我是信的。
唔好講笑
事實上外國真係有啲靈媒破案嘅案例
不如咁講,咩叫核爆?
唔太清楚啦,我淨係知道佢地玩開占卜星宿同術數一類,我唔知佢地係點開卦,我係問一問有冇呢樣野,佢話冇。咁家陣對應樓主補充,又真係可以咁解讀。BTW,如果樓主再有詳細少少資料,應該有巴打會試下搵
大佬 無人話會報導rumor
媒體想報導自然會去fact check 成為news

而要fact check 只有當時唯一證據CCTV可以證實當時情況
依家無公開CCTV 無人可以講“831有人死=事實”

配呢張圖
屌你地嘈完未
可以試下先 查下呢個人 有線索咩都去試下
Hong Kong popo is a joke, e y e y yo
Shooting expired tearing gas, china kill you all

Hong Kong Popo is Nazi, e y e y yo
Team up gang members in yuen long, bullets in your eyeball

Carrie Lam, Xi Jinping
Hong Kong Police, China’s army
People will not surrender, we not slaves anymore.
出事架嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞