核爆-我朋友剛在太子站同831死者鬼魂傾左計

1001 回覆
682 Like 1511 Dislike
新職業 死靈法師
本來真係唔係幾信依啲野 不過睇黎要靠埋依啲野先掂
希望真係可以沉冤得雪
Ching 我驚有其他人誤會我針對你
我想講嘅係:
fact check哩樣嘢真係好難做
其中一點就係rumors哩啲嘢 唔代表係fake
所以我哋要考慮返樓主所講嘅信仰存唔存在實證性?
連靈甲都connect 埋
靈界
男人老狗拘泥於小節 都知你咩料啦

膠人講過咩膠野我係唔會放上心 sor9
我真係唔記得喎 so what?

(Show blocked user-無袋裝飲品)
希望炒車🙏🏻
如果冇實證性, 就冇fact check,冇fact check, 已經唔符合我哋行動嘅原則
唉,啲人講唔聽
仲要呢啲post 係無得fc 。。。
你明未架其實
人地要做鬼神嘅行動去討論"搵"返出事嘅事主
就鬧人膠化

出面都有風水post去討論行動啦 又膠化?
你理得人就乜 做好你自己先啦

其實你明唔明架 唔洗理人地個啲行動有冇實證性
人地信人地做 又無逼你做
成堆人係到又鬧膠化 又鬧人on9信有鬼

依家行動有冇嘈到拆天 又咩行動會影響到你嘅行動?
咪又係搵有"眼"嘅朋友睇再討論或者去現場睇

你講"實證性陳述" 顯得你更加唔知成個post做緊乜
唔好笑
唔想有新兵種
可唔可以返嚟
歸隊
手足啊
bye 完全封鎖 #30201 UNvillage
唔係無得fc 係樓主無做fc

如果樓主有搵到個相乎嘅人真係失咗蹤
fc咗真係831有去過而最尾又真係過咗身
咁依件事就係真 →fced

如果無搵到個人 咁就證實唔到
我都無針對你
只係人地信仰 唔信唔緊要
唔好話人地"膠化"
"膠化"係負面 等同批評佢地行動
根本唔洗考慮樓主嘅實證性 佢有佢做 你有你做
我覺得
會唔會係有人做完虧心事 唔安樂
借其他人把口嚟爆料
請問你夢境見到乜?
其實個d 咬住話on9既一人一係popo怕真係咁樣搵到真相
一係就真無腦 無邏輯思考能力
而家無話係事實 而家係用一個有機會既可能性去查事實
科學論證都係咁做
先假定一個猜猜再搵證據:

假定:全部阿媽都係女人

搵證據證明以上説法

所以樓主係假定佢睇到既係事實,我地就要去搵證據求證
???
我係聖公會 不過佢只係趕 唔係捉
話說今日我特登問一下玩開術數嘅朋友,問佢有冇同班師兄問過8.31 太子站有冇人死左,佢話開過幾次都冇。跟住睇到樓主呢個補充,我有少少呆左,的確可以解讀成有人身亡不過可以係出左太子站先
你估你話和理非
就真係一定全程和理非到咩
人算不如天算
點估計到有無突發嘢?
認真,我搵到邊個人就是見到既小朋友
使乜係度開post問?
我地就是覺連登強大,大家識唔同手足
問大家有無人會識有相似背景既手足又失左蹤
我地手頭就只有今日問到既料,
我地唔係要上法庭講有鬼,
點解要行呢條線是好想,
如果真是有手足犧牲,我地問到資料,
搵到屍體或證據,就可以迫政府去承認同審核整個事件
依家大家苦求cctv 就是因為無證據
無關鍵證人。

信既就幫手留意下有似線索
唔信既就繼續搵自己相信既方法
同自己手足吵黎為乜
大家都是心急想知真相

當然,其實有一些查唔到既案
借助靈界力量去搵線索
香港外地都好常見
係post度都有幾位手足話見到有

無人想有兄弟姐妹受傷或死亡
但真發生左,
我地都要用不同方法令佢地討回公道。
。。。。我大學grad 做左四年論文al 中史中化論說全a
你dse econ pass 我諗你真係唔識
詳睇#607,請喺到繼續討論

所以有人話咗你唔明「各自爬山」嘅意思
大家嘅行動都係代表對方,代表成個連登,所以一定要尤其小心,要基於事實行事,所以大家好強調fact check一詞。

如果你提出疑慮,想搵人幫手求証,咁都仲好啲。
但問題係樓主所寫嘅標題係“有人死亡”而唔係“懷疑有人死亡”
樓主提出論點,但論據竟然唔係實證性陳述,嚴格嚟講,佢冇提供到任何論據。
咁,我哋連登仔係咪要支持一個缺乏論據嘅論點(缺乏證據嘅指控)

強調多次,如果佢講明係懷疑
我估大家會即刻正皮佢
true
重點係即使搵到"事主" 又證實到樓主所講嘅野都好
又唔能夠證明到鬼神之說 而可以證明到當日有嚴重事故
樓主有信仰而所講嘅內容 只係假定係事實(當然係證明唔到 rumor)
即使證明當日無嚴重事故 亦唔可以證明樓主講野係假 只係信仰問題

所以唔好話樓主鬼神論"膠化"
講得出膠化就係唔尊重其他信仰/無神論人士
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞