核爆-我朋友剛在太子站同831死者鬼魂傾左計

1001 回覆
682 Like 1511 Dislike
問下果頭既手足識唔識大約咁既人查下咪好囉 洗唔洗個個起哂鋼咁屌 依個時期咩方法都要試下嫁啦
屌 比你講中咗
----------------------------@@@@
篇文反映咗連登仔智商有幾高

我覺得 fact check最緊要嘅嘢係有得追究
你冇全面證據 想駁你又駁唔到
你冇起自己個朵 想搵你為言論負責 又唔得
個ac夠哂鬼
我明大家好想搵到證據去證明當日既事...
但玩到鬼神說...
不如諗下有無咩方法去搜證?
例如搵當日係現場既人整合時間線
我可唔可以唔信...
其實係咪知情人士用鬼神之說去爆料?
講真我睇好多靈異野,都好少可見有人會直接講出靈體既年齡同名
最多咪形容下靈體外形係點既
可唔可以話俾我聽點解唔使Fc? 冇獨立思考,淨係睇啲選擇性消息嘅話你同廢老有咩分別。
篇文覺得反映咗連登仔智商有幾高

我覺得 fact check最緊要嘅嘢係有得追究
你冇全面證據 想駁你又駁唔到
你冇起自己個朵 想搵你為言論負責 又唔得

要人信服得兩個方法
1. 比晒全面嘅資料出嚟 唔好擠牙膏
2. 一係起自己個朵 要自己負責返個言論(雖然我覺得都係要小心)
樓主第一張圖係隔離登嘅一個post,入面有張相話係立場記者係封站被人趕走嘅時候影,話有人聲稱相中人係一個去過Viu tv嘅法科師傅。

https://newweb.hkgolden.com/thread/7111955/page/7

有無人證實一下?
呢啲通靈推黎有咩用
睇到好心酸 兩日後希望唔好有事
唔知係咪苦肉計暗串連登仔 還是五毛
傾向信後者
你老母係男人 唔使FC都知
再嘈block鳩埋你呀
其實係咪有知情人士/popo突然爆料比大家咋
咁大家各有各做
唔好互屌啦,做乜因爲呢d事而分化?
大家都有判斷力,係真係假未分得清
咪試下再深入研究下,之前都有流出幾個人名
最後真係有人話係事主朋友證實無事
咁咪等大家唔洗再糾纏落去

明明一直叫知情人事發聲
但如果個個一開post就比人屌
知道真相都未必敢講出嚟

想像下如果知情人知開post講
個個要fc要影證件要暴露更多個人資料
仲邊有人敢出聲?

當然我唔敢講鬼神之說真定假
但既然有人名,咪試下搵下囉,各有各做,不分化呀記住!
唔知講乜好
一係問線索啦
問d冇用資料黎玩咩

btw乜人死左會變到有預知能力
你做證人 會唔會話自己係因為有陰陽眼先?
我哋要嘅係實證性陳述

一係全面資料
一係自己個朵
二揀一 唔該
support this 說法
做得好 巴打
係囉 有埋年紀同名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞