進擊的巨人121

615 回覆
106 Like 4 Dislike
目前至今 艾撚冇掂過始祖Ymir

另一方面
艾撚老豆噉唔相信艾撚 點解仲要俾小艾倫食左
唔通只係一時發老脾
只能噉講
歷代進擊巨人唔敢隨便改變過去
所以能力極少用
而艾撚利用親子情同埋格里沙對未來憧憬 對死去同胞嘅歉疚 俾左未來片刻片段佢睇 昆鳩佢
藉此「綁」住格里沙喺呢條時間軸
俾左係第二個 艾倫會玩大左都唔定
佢再唔傳承進擊,邊估到個巨人之力會轉生去邊個到

傳承畀艾倫,點都係抱有希望改往後嘅事,至少有吉克

亂轉生就直頭係混沌式改

原來老豆唔望人講野都係伏筆
咁又係 我估係艾撚成日已讀不回 老豆先至同吉克呻
點知呻完之後吉克就認為老豆撐佢
老豆其實呻左之後都死死氣俾艾倫
正所謂兩父子 無隔夜仇嘅
點估到只係呻一句 搞咁大鑊
梟果時都應該睇過未來
如果唔係佢唔會叫格里沙入去組織家庭同生仔
即係未來係改變過
陷球產
[重要]9月7號有大單嘢啊喂!!!!
https://lih.kg/1542586
安排自己去睇 老豆秘密
改變未來
好想知致二千年後得你係一段咩記憶
流緊眼淚 米加莎短髮...可能死埋都唔定
呢啲先係伏筆
其實應該唔算改變過去改變末來,應該係似哈利波特第3集尾救天狼星個種,一切其實SET好晒,過去同末來互相影響
如果真係咁 格里莎又使乜叫吉克阻止佢
格里莎話艾倫俾佢睇既未來會成功 仲點阻止
唔會啦
佢都係四年前先第一次接觸到佢老豆記憶
如果係哈3個種的話,一開始就知道救唔救到天狼星嘅只有鄧不利多,其他人(哈利3主角)唔會知道,所以都係會行動

格里莎可能睇過一啲艾倫俾佢睇既未來,但就算明知個啲係末來,唔啱心水的話人都係會想去改變佢,所以係唔係「一早SET好左」要睇作者點寫啦
吉克都講左艾倫都唔係知道未來既一切, 好似佢唔知自己冇能力用座標, 可能仲有變數, 佢睇到既結局可能未必係結局
食FREDA 果陣好似講左句, 這是我決定的未來, 話唔定未來有得揀
平衡宇宙?
未來會改變咁寫會好過跟劇本走

假如一直跟劇本走的話,咁艾撚都無自由過
即係掂王族人就睇到前人記憶,進擊能力就睇到未來繼承人記憶?
應該唔使掂王族
格里沙流放咗巨人島之後先繼承到巨人之力
到下一次掂到王族已經係搶座標
中間佢已經feel到艾倫
和理非 vs 攬炒派
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞