進擊的巨人121

615 回覆
106 Like 4 Dislike
未必
格里沙話進擊嘅能力係為咗反抗王自以為是嘅正義
若果王係想艾族全滅
進擊要反抗自然係解放艾族
故此可以推斷過往進擊嘅繼承者都係朝住同一目標
未必有要改變過去嘅需要

另外就算格里沙係唔想反抗
但結果嚟講佢依然傳咗巨人同座標比艾撚
甚至可以推斷哩個係裊見到嘅成功方法
都未必要改變過去

再者如果可以改變過去
歷任嘅進巨嘅擁有者可以不斷改變過去
根本唔使拖到有艾倫出現
照咁依睇艾倫依家行緊嘅路唔係未來嘅艾倫所希望
否則當時梟就唔會叫格利沙去愛牆內嘅人
而格利沙就係因為咁變得善良,
先可以同吉克和好再叫佢阻止現階段嘅艾倫
簡單啲黎講我估未來嘅艾倫通過幾層關係想阻止以前嘅自己
所以我覺得老豆係想佢兩個同一陣線
勇武加和理非 一個矛一個盾
下代進巨真係好可能係假bitch 所以艾撚先會唔殺佢
13-5(123季)-4(樂園開始發展)=4年後嘅艾倫
有機會喎
艾倫那時候確認莎夏的遺言應該就是在對記憶的答案了 結果完全一樣 所以才笑
咁快又一集
唔覺得會再有下一任進巨

否則連艾撚都係扯線公仔

除非創哥想寫到艾撚先至係終極奴隸咁癲(會推翻哂成個角色)

唔係既話 應該會由艾撚(勇武派)終結一切
未來改變過去(艾撚傳記憶)
過去又改變未來(格里沙叫吉克反抗)
可能係佢對抗唔到個意識,點都會傳比艾撚
咁就又一集啦
好想快啲下個月
艾倫仲要救阿明同三笠
好正
記得有話韓吉發現艾倫自言自語
唔知同邊個傾緊
睇到未來既畫面
即係代表左未來既結果係點 係由果一刻艾倫個心係點諗而定
假如艾倫意志無變, 咁佢所做既野就會一直隨住佢所想既計劃而行, 即係一切都係"整定"
但如果係咁成套漫畫就無意思, 所以照計未來其實係可以改變

如果要改變未來既結果, 即係結局既話, 靠外人知道左佢成套計劃之後再係中途干預令佢唔可以成功
再或者係艾倫自己既諗法有變, 再自己改變計劃先有可能
又或者佢純粹唔聽下一任進巨講既野
所以佢係自由
如果係咁我覺得有少少爛尾
搞咁多野畫咁多話又係一句"整定"咁就THE END
似係最尾會改變諗法 唔再攬炒
因為故事開始三笠同佢講一路小心 似阿撚會再經歷一次之類
同埋阿明講佢 係自由既奴隸 阿撚好嬲
全世界攬炒bad ending 真係太黑暗
點睇最後都係行阿明條路啦...,特登描寫左佢同加比 思想咁耐
艾撚
長髮艾撚真係好撚型
左膠結局?
但聽最後一集嘅聲音
似攬抄結局多啲喎
近年嘅十歲艾倫相比起十年前嘅十歲艾倫,外表嗰種稚氣犀利好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞