進擊的巨人121

615 回覆
106 Like 4 Dislike
睇個勢似係班黑鬼、中東佬嗰班友仔喺度講大話。

艾族極有可能係無欺壓過外族人。
有無人覺得個座標好似一棵樹?
第一幅2D圖

尤彌爾身後真係有棵樹
Cls 你地係邊到睇返嚟
巨人描寫人真係寫得好好,本來佢老豆係一個痴線既民族主義者,點知都有一段咁嘅歴史

特別係上集佢老豆冚門個段,明明咁'娘'嘅劇情可以睇到我眼濕
用條丁磨女神
日耳曼異教裡面尤彌爾又的確係巨人首領

睇返嗰啲「教科書」,艾爾迪亞人服裝都似係現世嘅古日耳曼人,古馬萊人嘅裝備就係現世地中海文明制式

馬萊マーレ,Māre,一詞同拉丁語嘅「海洋」mare同音

至於吉克佢係「戦士長」,但係英文版唔知有心定無意,佢嘅身份係chieftain,意即「族長」

我越諗越覺得佢背景好似史實裡面嘅Arminius,又係喺長官面前提出討伐同胞嘅方案,然後用計喺敏感階段剪除「己」方極大規模兵員,叛變動機同成長背景都好似,一個係自細比羅馬人湊大嘅某日耳曼部落貴族家庭成員,喺羅馬仲有好高嘅地位,但係眼見同胞俾征服者欺壓就萌生叛意,另一個自從指控父母後備受長官關照嘅王裔,有權喺馬萊人面前發言,童年眼見艾爾迪亞人冇俾馬萊人當係人就決意「解放」同胞

羅馬摯友驚異の子
牽強到爆
d細節位 深度 伏筆真係無咩漫畫做到
艾倫係大家耳邊同你講,繼續追巨人呀
艾主席:看吧,讀者

cant stop
唔知算唔算伏筆
當格里沙翻去俾艾倫繼承撞到基斯嗰陣
基斯問佢佢點知艾倫係一個特別嘅人嘅時候
就係因爲格里沙睇過艾倫嘅未來
格里沙先串到基斯咁盡
其實我曾經以為係某啲能力/未來影響過去
所以eren細個先咁癲殺到拐子佬
原來真係只係因為佢天生癲線佬
痴線*
艾倫之前係地底比女皇掂過,果時未睇到未來?
要錫佢隻手先睇到部分
可以點樣睇到哂全部未來
一開波 艾撚: 驅逐出去! 把他們從這世界上, 一隻不剩!
mikasa is watching him
艾倫計劃黑暗好多,佢係要主動出擊 殺晒"敵人"
但唔止馬萊,全世界都受過巨人既苦,一樣敵視佢地
所以對我而言 佢計劃注定失敗
佢第一次見到海咪問 殺晒對面岸既敵人,係咪就會得到自由
就算滅左馬萊,一樣會面臨 艾族國家分裂,內鬥
唔見得艾族就會得到真正既和平同自由
即使退一萬步講 歷史係假既,巨人都係會受到使用 互相逼害
殺晒艾族以外嘅人
再洗晒艾族腦
每當有爭端出現就洗腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞