[簡易懶人包] 真相浮現,831太子站極可能真係有人死,已非坊間流言既程度

2341 回覆
6096 Like 31 Dislike
八三一真相!
點解死左個仔 個老母仲唔企出來指證黑警
612 721 811 831 903
Push
今次831殺人瞞天過海事件,係一巴打落去香港記者,睇你幾廢,咁多Cam 影住,仲要喺Internet資訊年代,都可以成功瞞天過海5日
中途update一下 整合各人提供之資料

網上爆料者2名 (最早出現)

記者會企出黎既龍小姐

其他證人: 太子站手足

雖然要講,佢地 = / = fact check,
但不同人都講出一致細節,龍小姐更係出記者會度講。

證人講既野都有以下共通點,由此得知:
1. 現場有一位不省人事 被叫「唔好訓」既嘔白泡既市民,佢情況最危殆
2. 係由消防抬走,根本就冇送過去醫院

- 因此即時送院既7人名單裡,其實根本冇包括過呢位冇曬反應 (甚至被形容係即場犧牲) 既市民
- 所以佢其實現時係徹底失蹤,去向不明,HA官方資料,理論上根本唔會有佢名

- 當然,亦有人提及,醫護界係收到消息,知有市民犧牲左
(但唔等如話佢有被送去醫院,醫護只係講緊佢地有高層收到風,兩者冇衝突)

- 亦有可能推測因為死既人唔止一位 (嘔白泡者以外),因此有人係送到醫院後先離逝,因此醫護界知有人犧牲
- 一直有流傳一開始講10人,後來變7人,實際上有3人死亡
[緊急] 消防員爆料!消防處講大話!唔好俾佢沉!
https://lih.kg/1544143
唔睇懶人包都唔知咁撚大鑊
必推
老母被人送返左大陸?
cctv呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞