[簡易懶人包] 真相浮現,831太子站極可能真係有人死,已非坊間流言既程度

2341 回覆
6096 Like 31 Dislike
其實真係好希望係炒車 但如果係真 黑警被解散都唔可以就咁算dllm
https://lihkg.com/thread/1543774/page/1
隔黎post

有證人指,嘔白泡、現場已經冇反應果位市民,
比消防帶走,冇去醫院,唔喺個7人送院既名單中
唉屌你老母
我諗我地永遠都唔會知真相
冇可能fc到
不過實在太可疑啦...
唔知講咩好 心情好沉重
似喇似喇
從此再無反對聲音
生要見人 死要見屍
推!
究竟係點
要快d查
再多一名最新證人,再次指證係有人嘔白泡,當場不省人事
但呢位最危殆既人,冇送去醫院,而係直接由消防抬走

重新組織,成件事推斷係咁樣:

1 - 有市民被打至即場死左,口吐白泡

2 - 有警察知出左事而大叫醒呀 / 唔好訓呀

3 - 同時,當時警察圍住唔比記者影相

4 - 亦堅決唔比醫護入去望到係咩事

5 - 嘔白泡者好快其實已經由消防帶走,根本冇送去醫院,所以即時送院果10人或者7人名單中,乜都好,根本就唔包括嘔白泡者

6 - 事後警方封站超過24小時,要諗事後點樣消滅證據

有傳言有地鐵手足話,被逼要掂證物/凶器,CCTV被鎖

7 - 港鐵無論點樣都唔比CCTV你睇 / 放風話你知睇CCTV都冇用:

事後港鐵表明拒絕提供CCTV片段,話私隱問題,後來今日又有「消息人士」話係因為2部CCTV壞左,影唔倒「最關鍵」既野,但其餘所有CCTV又完全冇壞,聲稱所以呢堆CCTV就影倒曬7名傷者真係去左醫院 咁話

pish
一定要推上國際!拎埋cctv
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞