[簡易懶人包] 真相浮現,831太子站極可能真係有人死,已非坊間流言既程度

2341 回覆
6096 Like 31 Dislike
首先,831後坊間開始流傳有人死,本來d消息難以查證,可信度未必高。

但係,唔同渠道既消息湧現,唔係夾埋,但竟然不約而同有以下共通點,都指出:

1. 有人即場被打死
2. 有人嘔白泡,當場昏迷,不省人事

而琴日更加加核爆既事出現,就係有位目擊證人龍小姐喺記者會度,又不約而同指出,有人比警察打至嘔白泡,而且當場不省人事,甚至有女警察叫傷者「唔好瞓」。

即係話,佢講既野同之前流傳既,竟然再一次不約而同地match,而龍小姐並非網上人士,佢係企出黎指證既目擊證人。

另外想講,如果唔同人士爆出既消息係老吹,照計會各有各說法,唔會連咁多細節位都match,例如之前流傳既咩「潘凱勤同朱創基」好快知係流。

最後,想post多次當日太子站條直播link出黎:
https://www.facebook.com/hk.nextmedia/videos/724119284717359/
又重溫多次6:40,當時係有女聲大叫「醒 醒呀!」

如果,將所有fact checked既資料併合,會發現事情係:

1. 有人當場被警察打至昏迷,失去知覺

2. 有女聲/女警 叫「醒!醒呀!」、「唔好訓!」

(喺呢度,請自行諗諗,無論喺睇戲或現實中,你聽到人嗌呢堆話,會係出左咩事呢?完全就係有人疑似死左 / 極度接近死亡)

3. 6:40女聲出現後,記者行前,當時極大量警察完全唔比記者影,甚至要拎埋把槍守住,神色緊張。

4. 事後太子站封站超過24小時

併合起種種之後,我覺得真相其實已經慢慢浮現出黎
PISH
到底南亞仔有幾多分身
真相好可能就係:

有人被打至即場死左,口吐白泡,
於是當時警察圍住唔比影,
有警察知出左事而大叫醒呀,唔好訓呀,

最後再封站超過24小時,諗要點拆同消滅證據
p
push
up
啲人又話影片個個之後係醒左仲有講有笑?

會唔會係另一個人死左
要問我老豆張超雄
推推推
我相信24小時可以 del 晒D片好多次
仲有就算映到個人訓左係地下
唔代表佢死撚左

不過起碼可以知有無人失蹤

btw拖到今時今日
狗察同黨鐵會唔會查D對自己不利既證據
大家明
Push 推
你指6:40開始果位?

不過點都好,
單係龍小姐同一d坊間流出既消息竟然match左,
呢樣都好令人震驚
撤LLM 對準政權

得到黨媒認證

#Chinazi旗係一個符號,不斷向世界輸出反共思想!

#Chinazi 赤納粹
Chinazi就係China+Nazi。
赤=共產紅色恐怖, 納粹不解釋。

全民反共 對準政權!
黑警、黨鐵,港共全部都係人民既敵人
而背後一直有一個終極大Boss中共

呢一刻中共絕對係十個煲得兩個蓋,準備爆煲。
今日唔號召世界圍堵中共,更待何時?

用#Chinazi黎connect全世界

1. Connect所有黃絲。
殘酷既現實係,並唔係所有黃絲都支持勇武。但黃絲最驚就係共產黨打到黎,一於用反共connect呢班淺黃!

2. Connect部分中立/藍絲。
中立/藍絲既上一輩,全部都係親身經歷過六四既年代,唔少甚至係大陸生活過。係大陸生活上所面對既不公義、中共點砌人生豬肉、佢地可能比我地感受更深。佢地唔會否認對共產黨既恐懼!一齊黎喚醒佢地對中共既不信任!

3. Connect全世界
Nazi既惡行到今時今日都依然係全世界既傷口,但佢地未必注意到係21世紀有個同Nazi不遑多讓既Chinazi!用#chinazi旗加海量文宣,話比佢地知我地既共同敵人係中共!

目標:全香港市民都知到呢個符號!
請大家用各種創意方法令大家知道呢道Chinazi旗!
記住!存在即勝利!

雙手奉上

push
理論上應該就係咁
推呀 好擔心
生要見人 死要見屍
失蹤唔收貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞