[簡易懶人包] 真相浮現,831太子站極可能真係有人死,已非坊間流言既程度

2341 回覆
6096 Like 31 Dislike
殺人償命
以祭義士在天之靈
Push
Push
sorry 借個位

《急推》 前線唔好餓死呀
https://lih.kg/1540938

肚餓既手足同我入哂黎!!!!!!!!
推!
Push
Push
Cctv!
推到有真相
全 部人 去太子站 送花 英文文宣 哭喪
搞大佢
不圍警署
請法師超渡睇下有無怨魂
另外大家唔好忘記9月3晚既果兩位手足
1. 帶口罩果位有哂片拍住, 中間聽到兩次嘔吐聲, 黑警唔俾FA去救, 好似冇哂反應, 最後仲要拖行佢走, 不知去向 (有老豆話佢清醒係呢位?)
2. 送院果位(著住校服?) 睇圖似係頸傷(咁呢位最後咩情況?)

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190903/mobile/bkn-20190903133123624-0903_00822_001.html

柴灣道365號一個公屋重建地盤,今午(3日)12時58分,一名姓溫(25歲)男工人在一幢建築中大廈的高處位置工作期間,疑失足墮下,直墜至停放在平台上的一架吊船內,登時重傷陷入昏迷。消防及救護員到場,證實事主已傷重死亡。警方經調查後,相信事主從上址一樓層墮下,相信事件沒有可疑,溫的死因仍待剖屍作進一步確定。

今日下午在地盤發現一名他們聘用的見習安全督導員昏迷,躺臥在建築物一樓平台的吊船上,地盤負責人即時報警,其後證實事主已死亡。該吊船在今早並沒有使用,並放置在平台上。

25歲 男人 matched
警方查 冇可疑
屌 會唔會咁巧合
柴灣道365號一個公屋重建地盤,今午(3日)12時58分,一名姓溫(25歲)男工人在一幢建築中大廈的高處位置工作期間,疑失足墮下,直墜至停放在平台上的一架吊船內,登時重傷陷入昏迷。消防及救護員到場,證實事主已傷重死亡。警方經調查後,相信事主從上址一樓層墮下,相信事件沒有可疑,溫的死因仍待剖屍作進一步確定。
敵方一個重傷都無啊

fact check 做乜丫
凡間要還義士公道
地府要向閻王告狀

推到金田一出黎查清楚
唔洗諗啦 班消防同黑警都係仆街黎
3個烈士經手既應該不下十人
之後要一齊清算
推!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞