法庭臨時禁制令 印鑑出錯! HIGHT COURT 係高等法院咩?

2526 回覆
2649 Like 12 Dislike
推啊偽造文書
Light Hight school
common sense?
大陸乎?
你咩common sense?
我既common sense 係香港所有野都係白紙黑字所有野都係正確無誤先係有法律效力
而唔係因為任何人無論咩地位一句說話就可以approve 任何野
推?
等法律撚出黎
錯就係錯,關咩common sense事呀
個印串錯字係咪至少無晒法律效力
重有, 你試下而家呢份係+乘哥既遺囑
如果個簽名同印有錯
你試下會發生咩事
係未高院改左咩?
比d回應啦狗仔,講咩都話人地話自己,屌你老母
淘寶野預左啦
含撚你都驚?你唔係含慣左喇咩?
但呢個case,我覺得有人偽造文書多d,印呢樣野唔會用用下轉彎同多左個字咁得意呀
真係好撚豬 好撚蠢
支那野係咁上下,支那分公司公章全部香港訂造再送返支那人
你可以咁諗,可以咁拗,但我講過呢個唔係material error , 你咪真係試吓唔遵守,到有一日犯咗法上庭用番同一説法去辯解,睇吓過唔過到骨囉
唔好玩啦 禁制令係要張貼、公布至得
佢呢家貼張 有個不符要求嘅副本 出嚟

咁市民大眾咪有權去質疑呢張嘢合法性
你個印係錯嘅 分分鐘自己淘寶個印加蓋
我點知你呢張嘢係咪同法庭命令正本一樣

咁所以咪要上高院個網搵有冇公布過
點知又搵唔到喎
咁即係點呀? 又你話ok就ok ar?

同埋認真, 印係唔會錯
因為次次都用同一個樣式去做
無人會屎忽痕去畫個新模

我就算退一萬步,個印真係高院印錯
都唔代表我地可以接受
涉及法律程序,點都要有份完整報告
調查點解會出錯、係咪有人亂改文件,
將來點樣防止再出現
印鑑嘅嘢 係代表緊整個機關
虛假文書???
偽造文書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞