法庭臨時禁制令 印鑑出錯! HIGHT COURT 係高等法院咩?

2526 回覆
2649 Like 12 Dislike
偷換左
呢個只係一個例子。大把其他甚至於內文出錯要reseal 或者加印仔做改正添。

我係講法官講出口嘅命令就係命令,唔會因爲文件有瑕疵就令到個命令唔見咗/無效。

充其量只係𠴱份文件本身失去咗蓋印副本嘅地位,即係令送達不成功。

但法庭本身命令咗多重送達,其中一個方法撻Q唔會有咩影響。人哋補做返就得
偽造文書
求下大家翻譯做英文解釋!有外國朋友以為大家只係鋸緊普通燈柱!! 有冇文宣可以幫手!

[突發] 外國勢力!文宣做野!
https://lih.kg/1501024
依家mtr果份個印唔同咗
仆街港鐵 改返HIGH
係咪假㗎
假印都唔會無效?
你小撚心跌左張credit card呀

到時人地亂簽你唔好話假簽名無效, 記得找數
[超突發] 狗鐵個閪 court 印已變回 High Court !
https://lih.kg/1501041
痴撚線
搞清楚假同錯體先
大把
前排澳洲銀紙又係串錯字
錯體?
依家係講緊假印章呀
你要玩詭辯?法庭係咪當你傻啫。

其實呢個印錯體好多律師行嘅職員都知,不過無人理啫
我小學雞都識串啦
屌你收皮啦,支票同法庭命令根本兩件事。

依家你可以話個印錯左,但唔等於法官無批,你唯一方法就係等法庭開之後去問,之前法庭已經批左機場你覺得黨鐵站佢會唔批?

現附上律師卡:

你要我點影我影俾你
個印只不過代表你唔需要額外證據證明法庭出過呢個命令,唔係命令本身。
有冇證據 好多律師行嘅職員都知?
但法院又唔知或唔去更正?
個網站平時只會星期一至五 upload 嘢,法庭慣例
聽啲court filing 講: 挑!錯咗好耐啦
當份野真係香港法庭cup印,而家都唔會上傳,因為個印錯嘅,政府唔會上傳明知有錯嘅文件。
就睇法庭會唔會出跟進通告。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞