法庭臨時禁制令 印鑑出錯! HIGHT COURT 係高等法院咩?

2526 回覆
2649 Like 12 Dislike
冒充文書
狗鐵會解釋。加特別2個字都得喇,全部自己人做哂。
有冇人係附近影左佢hard copy先
Height court個發音
[黑暗兵法]其實如果一遊行就封路封鐵,我地洗乜去?
https://lih.kg/1500424
推一下自己個po
字都對唔準
Hight not height
而家咁睇
似係正苦同狗鐵私下講掂數
整假印同假文件
推到高院公開記錄
有無人backup咗個PDF
你咪繼續柒囉繼續發現新大陸啦生番,去報警偽造文件,告埋上聯合國啦快啲,笑𨶙死人
點解係intended action嘅
然後個印係錯
呢份係intended injunction?
thx
仲fc咗個串法先出

出錯唔係咁簡單
可能反映咗潛在嘅深層次問題
【逃犯條例】禁制令高院蓋章串錯字 港鐵:初步理解應無影響

高院的蓋章由原本的「High court」寫成「Hight court」(黃圈示)。

港鐵昨晚成功獲得法庭批出臨時禁制令,列明任何人不得非法及有意圖,故意阻礙或干擾整個鐵路網絡。港鐵並於深夜在網頁上載禁制令副本。

但有眼尖人士從禁制令副本上發現,高院的蓋章串錯字,由原本的高等法院「High court」寫成「Hight court」。

不過港鐵回應指,據初步理解,高院蓋章串錯字應對禁制令沒有影響。

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1575451
又造假啦屌佢
嘩,香港政府越嚟越似大陸
乜鳩都造假
pish
做假都認真啲啦
虛假文書
你走啦
而家明顯係一份正常有法律既重要文件做假/出錯
足以令佢失去法律效力
呢個情況狗鐵無權落閘
你就係要用一種眾人皆醉我獨醒既心態唱反調
快啲去報警偽造文件,告埋上聯合國啦快啲,笑𨶙死人
我支持你開post 討論下咩叫 material error

一口就人身攻擊有咩意思?

抗共一致對外

唔好失敗主義

就算最後政府搬龍門冷處理

起碼都削左佢公信力

同埋令覺得香港法治有險可守班人諗多一諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞