法庭臨時禁制令 印鑑出錯! HIGHT COURT 係高等法院咩?

2526 回覆
2649 Like 12 Dislike
intended action no 137 真的有效嗎?
或者咁講, 一日無張正本/ 正確印既 hard copy show 到出黎 我地都可以當佢9up? 錯印既文件係咪應該可以無視?
咁柒都可以發生
外資仲點投資
推撚爆佢
所以until 佢出返份啱印既,唔係我都地可以當佢9up?
https://lihkg.com/thread/1500604/page/1

港鐵回應左將個波射左比高院
唔好再叫法律撚解釋
係西方文明國家根本好少有大企偽造文件,而法庭唔敢出聲扮傻

要用支那鬼國的法先理解到
高院未批,你就自己拎黎用,成個程序都唔岩啦
求其出黎認返都照用得?
我覺得除非有material error 例如日字打錯2018或變咗其他地方如輕鐵站,否則你要拗個隻字出錯而唔遵守,根本站唔住腳
不嬲IT 係職場 condom,裁員裁佢先,鑊又佢食先
但個印錯, 我都唔知你份野真定假, 你一日唔show 份啱既野出黎我點分? 又或者法庭再出一份野prove 呢張野係真, 但整多份野無如印返張啱既好過啦
唔會高院未批偷步用啦啦,可能性極低
但整多份野不如印返張啱既好過啦
打錯字自
系court?
張嘢港鐵係official announcement 新聞報章有講,唔係阿豬阿狗出貼出嚟,以common sense 及objective test 黎講你單憑隻錯字就話懷疑佢假,唔係一個合理懷疑
痴撚線 一定要推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞