復合成功嘅你地,結左婚未?

480 回覆
11 Like 1 Dislike
每日都好掛住佢 每一分每秒
一個月啦... 就好似以後都唔會再見到一樣

我一個月多啦 雖然聖誕節先見到佢一面

我今日忍唔住話仲好掛住佢
佢話算啦 已經冇左感覺 唔想再繼續尼段冇左感覺既關係

我應該死心嗎? 但我真係好愛佢 點先可以令佢再愛我?
屌 斷聯咗差不多一個月
約好二月去旅行
條友啱主動搵我問我仲去唔去?
應唔應佢好?
定再斷多排先

利伸:比人飛
好多人會參考台灣或者外國既愛情故事
但事實上有部分係唔可以盡信
因為我地香港人既愛情觀有少少獨特架
男女對愛情態度上同國外可以話係完全相反
.
外國多數都係以男人為主導
就算幾先進既國家 女人都係冇乜話事權
你可以喺美國既政壇上見到呢個情況
女人既出現真係寥寥可數
不過香港有唔少女強人同女老闆
女性地位愈來愈高😗
所以港男大多數都會遷就女方
.
同時我覺得香港男人真係算溫柔
之前國外調查選邊個國家既男人啱做男朋友
港男係高票當選 原因係體貼
同埋即使flirt女同昅女都唔會動心
佢地追求穩定既愛情
所以唔好成日奴役男朋友喇😂
.
相反香港女人相對黎講較有主見
見到一個條件唔錯既男人會易動心
覺得自己仲有青春 所以想去搵一個更好既
我聽到既case唔少係明明大家仲好sweet
但結果女朋友移情別戀啊😨
而且最後女方多數會後悔
.
所以唔好企喺道德高地話男人點點點
同埋成日睇咁多港女語錄(黑X圖語錄)
例如「男朋友愛我就應該遷就我」
「男朋友大脾比我粗係應有尊重」
「你一分鐘不理我 我又有出軌的機會了」
睇得多真係會變真港女
到時老到巢曬皮都冇人要呀

好撚中,我就睇下佢幾時後悔
https://www.instagram.com/p/BOw1RscAzkn/?taken-by=lovestoryhk
屌 斷聯咗差不多一個月
約好二月去旅行
應唔應佢好?
定再斷多排先

去左先再諗
睇下中間有咩進展

先做朋友 你轉第二個形象重新吸引佢
點樣可以重新吸引
點樣可以重新吸引

心態
性格
形象
身家
生活方式

其實好難做朋友
復合幾次
結左婚
無做太多野復合
好似係你既就係你既
復合幾次
結左婚
無做太多野復合
好似係你既就係你既

你係女仔定男仔
Share

其實好難做朋友

當然朋友就好難做到
唯有keep contact
間唔中傾下計 關心下其實都會有幫助

其實好難做朋友

當然朋友就好難做到

或者係把心一橫 真係唔好再搵佢

其實好難做朋友

當然朋友就好難做到

唔好再搵佢兩年喇已經

當然朋友就好難做到

唔好再搵佢兩年喇已經

2年...
唉 可能會係一世
見唔到佢既日子每日都好黑暗 佢可以move on
但我唔可以 就算有一個人出現 話鍾意自己 但已經冇勇氣 冇動力去愛
屌 斷聯咗差不多一個月
約好二月去旅行
應唔應佢好?
定再斷多排先

去左先再諗
睇下中間有咩進展

咁去個陣好唔好多啲關心佢?定當朋友去完再算?
屌 斷聯咗差不多一個月
約好二月去旅行
應唔應佢好?
定再斷多排先

去左先再諗
睇下中間有咩進展

普通朋友關心啦
幫手拎下野 做少少細微嘅野令佢開心 又唔洗太過勞師動眾
同埋唔好為左扑野而去 你記住係為左修補關係而去 食粥食飯靠今鋪

去左先再諗
睇下中間有咩進展

普通朋友關心啦
幫手拎下野 做少少細微嘅野令佢開心 又唔洗太過勞師動眾
同埋唔好為左扑野而去 你記住係為左修補關係而去 食粥食飯靠今鋪

Thx brother
佢同我傾計大家都好正常咁傾
但傾多陣就會已讀不回
咁姐係點
明明斷聯個人好正常好理性
一同佢講返嘢就成個人on99咁
好想好想復合

好似冇乜希望
有時我開始唔再明白 明明一個人好愛你
但最後分開 一個月之後已經冇感覺 唔再愛你...

我自己始終都一樣咁愛佢 點先可以返黎?
點先令佢再愛我? 真係要等? 一個月兩個月? 一年定兩年?
到時候你仲記唔記得我?
復合完想散 可以點

你定佢?

散係佢話散
復合係佢話復合
而家想散既係我

散咗幾耐

半年
仲傾住計應該咩位先試下約佢出嚟

我覺得等大家淡化之前嘅野先

同佢傾計最近一路都無講以前 算唔算淡化咗?

同佢傾計最近一路都無講以前 算唔算淡化咗?

應該都差唔多
最好就你地真係唔再計較過去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞