望下烏克蘭革命 再望下香港嘅革命

440 回覆
2388 Like 22 Dislike
拎都唔敢拎黎比較一隻狗衝埋黎,一百個港人跑走啦,有時遊行聽到人叫時代革命都唔敢跟住叫,叫下還眼,釋放示威人士咪算
人地仲叫民選,雖然第一次出千,但第二次都選出到佢
香港好唔同
香港情況好特殊 自己冇主權 面對既係21世紀最大獨裁國
失業率未夠高
人仲可以生存,唔會同你攞命搏
你解決到呢個關口先講升級
但佢地本身就係獨立國家
人哋幾十日出嚟無返過屋企打足幾十日
你同人比
藍絲太多
戰線太多
true...除非去到文革咁啲人要食樹皮渡日先會同你搵命搏
林鄭記者會講嘅野 6月果陣講就會應承 但係宜家唔會 一早講左愈遲答應訴求 成本愈大
五大訴求 缺一不可 否則 輸出革命
賣機頂盒上去 上水賣 一係就輸出革命 一係就杜絕埋自由行 但係小心黑幫
香港人凹水慣,自利慣,可能要香港沉淪飯都冇得食先會出嚟死過
同香港唔似喎 烏克蘭嚴峻好多 香港宜家叫遊行示威 未去到革命既level

1. 警察比香港警察殘暴100倍(放火燒革命據地,大廈,入醫療中心 破壞d 救人物資,近距離射醫生唔俾佢救人,後期真彈殺人,最癲係有sniper, 逐個殺...好多人救緊人既時候俾sniper殺左)

2. 烏克蘭人係死士mode, 用個盾守子彈同sniper, 俾警察圍晒都唔走,放火燒野做buffer,死守到第二朝, 冇一個人走。香港既話一出火 就俾人淋熄同割席 屌到仆街

3. 烏克蘭人係民選總理 人民作主既意識強好多 最後係set deadline聽朝10點唔落台就全面進攻,總理收唔到科走佬去russia搵庇護 國會先可以接手宣佈收皮 香港就算林鄭落台 中共都會接手繼續強硬

4. 有退休軍人教d 示威者用盾同揮棍,自衛... 人地有training

5. 政府癲到即日通過獨裁政策, e.g. 出街示威唔俾戴頭盔,可以決定俾唔俾你上網... 係公路度截停d車 捉d人去打 打爛架車,唔俾d示威者返屋企...白色恐怖程度係香港既20倍

6. 烏克蘭死左125人 幾千人受傷先換到自由。香港未有人死 唔計義士自殺嗰d
好撚大分別呀
香港係一個城市仔嚟咋
對抗緊嘅係第二大經濟體、最大極權
烏克蘭係一個國家
佢推翻政府可以自己立
喺香港,你炸撚鳩咗成棟政總、狗總、支那辦,支那都可以有源源不斷嘅傀儡落嚟
左手專心搞香港,右手繼續賣嘢收西方錢,把口就一直propaganda叫自己海量流氓落香港打人、斬人
強烈建議大家睇下,佢地一開始都係和理非嘉年華咁,政府當佢地冇到,軍警武力清場。

到左威脅政府唔回應就武力佔領議會,總統先著草,政府先正式跪低,承諾會舉行大選,成場運動死傷嚴重,先掙取到改變嘅機會。

而家係革命呀,仲妄想和理非政府會驚你?仲等外國救?

唔好咁天真好唔好?
但係人地冇中共
民憤? 會比人話唔好比憤怒 仇恨支配呀
Pish
仲差一樣
唔夠烏克蘭窮
烏克蘭人民話總統唔落台就進攻總統府,下一日即刻坐直昇機走
香港人冇話要拖林病出黎吊打,
佢緊係厚面皮唔回應
香港人唔識玩
sad but ture
比著外國,真係一早拎武器同政府死過,仲同你係度和理非講咁多野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞