望下烏克蘭革命 再望下香港嘅革命

440 回覆
2388 Like 22 Dislike
睇到喊左
最後民間警衛隊屌個成日袋住先嘅大台個段speech好撚振奮
推,真係好值得睇
香港人有既優勢係。。。時間唔係係中国個邊
駁唔到香港人係垃圾
總之不分和勇 上下一心!
不割蓆 不分化 不指譴 不篤灰
齊上齊落
咁點解人地唔會淨係做文宣,打得仲激過你班香港人?
條片睇真D就知....
其實烏克蘭成功都係因為自衛兵團話垃圾總統唔落台就要武裝革命
之後總統淆底走左先成功到 唔係一直硬落去用實彈 示威者都係輸既機會多...
咁推倒政權之後點?各人安得其所?
最主要是烏克蘭國會罷免左個總統
走左之後先罷免到者
唔走 總統一直有警察同黑社會支持 國會議員邊敢罷免
不過我覺得 仲有一點好重要
烏克蘭 假假地都是民主國家, 總統唔可以出動軍隊鎮壓
只有防暴隊鎮壓, 武力係低D, 雖然有用狙擊槍射殺示威者

如果好似六四事件咁, 出動大量軍隊, 坦克 掃射, 烏克蘭示威者都頂唔住
冇錯
而且有軍隊睇著個場 事後清算警隊都冇問題
而香港最高武力就係警察 就算我地事後成功 中共真係收左皮
都要諗咁點先可以清算到警隊

警察冇左牌 香港就多左3萬個有槍既黑社會

不過呢樣就後話.... 只要記得唔可以放過任何一隻狗
每次革命都有差異,沒有金科玉律,沒有一樣的路,別人成功因素唔代表你一樣有就成功,香港人要走出自己成功之路。

我哋優勢係有美國及國際社會一致支持香港人,我哋有別人沒有的大春袋,仲要有幾個大大的春袋,痛感神經線直接連著世界各地。

堅持! 香港人!
個一槍出現了
又中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞