望下烏克蘭革命 再望下香港嘅革命

440 回覆
2388 Like 22 Dislike
如果要比喻可能係:

烏克蘭人lv 60 vs 政府 lv 40
香港人lv 10 vs 中共 lv 90

根本唔同lv, 所以唔好成日話香港同烏克蘭似...
香港多有錢人咁多 唔會啦
問題係我地後面大boss係中共
認真要去到ww程度先可以支爆
灰啲講唔太相信係支那唔爆情況下達成所有訴求
同意
事件係有相似之處,但政局好撚大分別。
香港處境似加泰隆尼亞多啲。
察電啦
五大訴求,缺一不可
香港加油啊
咪撚中二病啦
香港說算炸撚鳩咗成棟政總、狗總、支那辦
支那一樣可以左手專心搞鳩香港,遙控指揮無限量嘅香港狗、武警落嚟搞鳩你,右手繼續賣嘢收西方錢,把口再煽動啲流氓落香港日日打人、斬人,香港政權都唔會有一絲動搖
香港同烏克蘭情況根本冇得比較
咁多位巴絲望清楚啲先。。。

人哋烏克蘭係一個國家,人民有服兵役有受軍事訓練

假如真係內戰,基本補給,醫療,兵器,人員都可以補充

請問以上有邊一點我哋有?
睇過,情況係有d似
但只可以話香港人未到用生命換取自由既決心,可能真係差一熗

但堅持信念繼續走落去
一定有希望

前線義士真係寫哂遺書咁都叫冇?
Push
如果機場支.38開左...
我諗可以撥定款起浩園二期
自殺我認為係懦弱
香港人麻包袋講左成個月都未做啦
你覺得警察有心打爆first aid隻眼?
佢地根本冇能力控制自己,打死人係唔出奇
情況唔同,如果我地而家係原本準備緊入英,但比柒婆過左棟變返留中國,我估香港都可以咁大規模革命。
個政權係咩人手上已經冇得類比
啲唔知中二病定係三毛煽動武力升級
鄧話咩唔靠外國
完全唔明白香港個政權唔喺香港
你武力升級升條毛,對象係邊到先得㗎?
人地打仗都唔係亂放炮,人地係集中攻啲有戰略價值、指揮重心嘅嘢
香港擺明冇權力重心,支那可以搖遠指揮無限量嘅武力落香港同你玩人頭換人頭,你唔可以正中核心,香港一定死快啲嗰個
巴打坐咗幾耐
係,本身國家窮 底線當然可以盡d
香港人還需要時間
有麻包袋既就可以加快
香港人個底線好低
所以話黑警到而家未搞出人命只係好運
有樣嘢好唔同,烏克蘭最高武力的軍隊冇出動。香港克警後面仲有解放軍。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞