望下烏克蘭革命 再望下香港嘅革命

440 回覆
2388 Like 22 Dislike
https://lihkg.com/thread/1490061/page/1
前線既一封信 前線表示唔可以袋住先,
集氣俾前線 幫手正評推上熱門
點解前線心聲都咁小LIKE 高志森D傻仔就成千幾個LIKE!
勇敢並唔係無所畏懼
勇敢係雖然恐懼,但依然直視恐懼嘅本身
前線手足唔驚催淚彈?唔驚子彈?
唔驚被狗拉,失去自由?
驚,但係佢地依然企係我地前面
呢d就係勇敢
相信香港人可以同烏克蘭人一樣咁勇敢
你唔好再on撚鳩
美國幫都咁都唔名
唔該你問下人先出comment
一早睇左

但我地同烏克蘭唔同 我地面對既除左港共仲有中共
所以香港策略一定係用國際力量
唔好講乜鳩「唔好靠人,要自己武裝革命!」,依啲只係小朋友唔諗嘢或者三毛先會噉講
唔同情況、唔同優勢、劣勢就要唔同策略
冇一個策略係可以用晒喺唔同嘅情況
香港優勢係國際地位,利用自己優勢抗爭有咩問題?點解啲人要推廣自閹?
香港劣勢係政權唔喺本土,敵方有比香港反抗者高好多啲資源同武力,點解啲人要推廣香港人要用自己劣勢嘅嘢同人鬥?
十你老母
首先我會喊死,但係之後會甘於放棄今生既生活為你報仇
自由之戰
決心係俾敵人迫出嚟嘅
香港 對手 港共、中共
烏克蘭 對手 政府
樓主片都唔放條..好多人應該好似我咁唔知咩畫面當年..
push
我寫咗篇英文介紹連登比外國人
Welcome to LIHKG, English visitors! (英文po by P牌仔)
https://lih.kg/1493489
以死明志 自古以來都有忠臣烈士咁做
並唔係懦弱既表現而係愛國(古代)愛香港
烏克蘭失業率 vs 香港失業率...
pushhh
Netflix版權問題冇得錄片 sorry 不過可以係youtube search 烏克蘭自由之戰 有縮細版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞