絕對主觀VPN/匿名上網教學及測試

467 回覆
121 Like 0 Dislike
除咗傳聞話老屈過NordVPN 外
我諗就係得佢係美國公司呢個問題
Proton VPN 安唔安全?
除咗之前畀人用proton 母公司係Data Mining 公司嚟製造新聞外
無咩安全問題
不過free 版幾慢咁囉
慢成點?
琴晚慢到唔算叫上網
啱啱試左,唔係話太慢咋喎
好難捉摸呀

好啦啱啱我都試咗
至少依家真係快嘅

你不妨用多幾日感覺吓啦
反正free 版

原來我用緊佢個7日plus試用
唔怪之得咁快
試用有d 人話唔準
我都係聽講
信不信由你

唔怕貴就俾住一個月試下
Or 用free 版試用住先
學生哥冇乜錢
Down落黎都係避免之後港共封網
明白嘅
咁free 住先啦
不過港共封港
呢d 都唔會有用
本身用緊ExpressVPN, 諗緊試Mullvad 但我冇bitcoin戶口
深水埗黃金部機好似仲係度?
我唔記得洗唔洗手續費
不過上網買應該都ok
唔夠匿名咁
想問可唔可以試下iphone有個叫lockdown app入面嘅vpn表現呀?

呢個app聲稱係open source免費 不過apn服務就收錢 過到audit report Thanks
VPN原理:
你連去人地部電腦,用佢部電腦嘅身份上網。同時又有好多人同你share呢個身份(ip)。咁你喺網上做左任何嘢,人地搵到呢樣嘢係邊個ip做,都係知係間vpn公司。

而你router set vpn,最多咪自己電話出街之後,用自己屋企ip上網,咁你ip係你寬頻公司俾你,仲要香港公司,明啦。

而點解有vpn唔可信,因為你每個connection都可能喺佢電腦(server)有記錄,知道係邊個user做,咁佢出賣呢d記錄俾中/港共,就搵得返係你。所以咁睇重要冇log同唔係中資
問下朋友有冇先 冇就唯有用credit card
依家喺新加坡 Mallvad係咪連返新加坡server就得 成日驚新加坡都會唔安全
咁睇你係想做咩喎
你想避開埋新加坡政府嘅話最好就出吓海啦
如果唔係又無咩特別嘅
照連OK
請支持國難五金西環店
https://lihkg.com/thread/1521301/page/1
多謝手足嘅測試
好詳盡仲有埋評分可以比較下

一睇我個名已經知我係ifanboy
LM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞