絕對主觀VPN/匿名上網教學及測試

467 回覆
121 Like 0 Dislike
如果用temp email + 太空卡 + 巴打搞果個vpn
唔用太空機(用以前舊機)
夠唔夠隱身?

另外想問如果用public wifi+vpn, 又得唔得呢?
用埋太空機就最好
始終舊機都係你之前用過

Public Wi-Fi 本身就有security issues
可免則免
VPN 可以保護到嘅嘢唔算多
如果係可信任既vpn的話,就算我用屋企wifi連上去, 係咪都未必搵到係我?
係未必搵到你
但要注意埋你連VPN 後用嘅App
如果你照樣login 返入你social media 就一樣無用
巴打
我搵緊VPN搵到你呢個post
少少意見
我覺得你個評分過於主觀
例如nordVPN同protonVPN你講到有隱憂
但係又咁高評分
但係其他冷門啲嘅
就算results唔差都係得6分
如果可以著墨多啲點解會出呢個分就好啲
要提一提,大家上連登出post同reply,D狗都會有記錄,鉅細無遺,所以有一個新ACC再搭太空卡、太空機及VPN先係終極安全玩法
巴打有冇聽過flyvpn?
我淨係用呢個VPN 先可以係外國玩到台服既GAME(LOL)
其他VPN, 好多一係直頭login唔到隻GAME(ip address), 一係勁LAG(4-500PING)
其實好想試下perfect privacy, 但驚比完錢後, 先發現打唔到機, 咁就蝕左成百蚊. 佢又冇refund policy
請問推唔推薦windscribe??
push
Push
server少到仆街得1040個
又慢又比netflix block
咪撚貪平

正常速度咁囉
不過我唔會揀新加坡
日本/台灣
純粹個人感覺良好
我本身唔打機
答你唔到
不過Nord/其他大路VPN 都唔會係極速個種
要ping 低嘅要自己試下
或者參考下我以前啲測試
不過我最舊測試都係無ping
NordVPN佢個NordLynx用唔用好
佢話Based on WireGuard
我就算連左去北歐個速度都有我無連VPN七八成速度
WireGuard 係比較新既protocol
我都試用過一排
其實唔差
雖然用udp 有可能俾鄰國封
但堅快夠lightweight
用過TCP slow as fuck
UDP上網睇好似話係單向傳輸?
NordLynx佢連得快過上面兩個好多
我手機LockScreen再開返都幾秒load返個server
本身TCP 同UDP 只係兩種傳輸方式
而Nord 入面OpenVPN UDP
同WireGuard 既UDP 又唔一樣

假如佢話NordLynx 同佢所講係based on WireGuard
咁你覺得好就得
推返上黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞