絕對主觀VPN/匿名上網教學及測試

467 回覆
121 Like 0 Dislike
每間VPN唔同㗎喎
你用邊間?
如果電話用太空卡上網
仲洗唔洗用vpn
電腦iPad 都用緊Surfshark
連左Nord 係router 到,但android TV box 睇唔到netflix 好雞肋
NordVPN
一樣 最後都係client side 裝返
諗住幾個devices係屋企用個陣用同一個slot
thanks
我前幾日試過NordVPN 連USA
然後開account
但連開都開唔到
唔知搞咩
push
推教學文,與時並進
未有事住
用緊NordVPN 嚟覆你
唔好自亂陣腳
喺youtube見到有個外國youtuber好推TOR Guard,巴打點睇?
好推原因係咩先
如果以安全性嚟講
幾乎唔會同大路VPN Provider 無咩差別
至於速度同好用程度
每個人都可以唔同感覺
價錢方面最平做到USD4.16 都唔算特別平

BTW TorGuard 同TOR 無關係
Tor 係講緊Torrenting
睇返佢段片係話快、live chat support、有好多嘢可以set(呢點我自己唔熟IT唔係好get

啱啱都係睇價錢買咗surfshark
電話用VPN 會唔會食電左
想問

如果買左vpn , 係屋企用wifi call / 出街用volte ,會唔會咁樣比人將vpn ip同電話號碼掛勾?
https://lih.kg/1620626
應該唔會差好遠
如果真係倒水咁
可以試下用番OpenVPN connect
自己係VPN 網站export 個config 嚟connect
理論上可以掛鈎
但一個VPN IP 可以同時成千人share 緊
唔係咁容易分辨到你(唔代表分唔到)

不過最好熄VoLTE
手機VPN 長開啦
sos,,,,,有冇知要做咩,仆街趕住用呀
need
Why not both
手機連開冰島
電腦要打機連左日本/台灣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞