絕對主觀VPN/匿名上網教學及測試

467 回覆
121 Like 0 Dislike
我想問下NORDVPN 可以比6部用
但以家連咗4部就已經話無效
佢官網寫咩 TCP UDP又係點搞
721警黑勾結唔見人 811爆眼 831太子速龍打死人 929反極權大遊行 101實彈殺市民
你連咗去同一個server?
連去同一個server 要轉用唔同protocol
TCP UDP通常係setting 有得轉
有個concept想理清
假設係NordVPN先
用個email嚟register VPN account

ISP or Snoopers會知道我用緊VPN
但唔知我睇嘅內容
只會知道我用緊嚟online?

然後 即使共用VPN account
假設比人賣9我 入到個VPN account
但係因為VPN connection係每個連線都係獨立
所以唔可以透過VPN account直接地
而唔Login/ Hack我原本個email嚟trace我?

咁樣理解正唔正確呢?
樓主,想問一下IOS推介邊一個VPN。用緊nord,但見你講有私隠問題
1. ISP 只會知你上緊網
Snooper 要睇係咩Snooper

2. 連線係獨立
以OpenVPN 為例
係會用initial key做handshake
generate 一個session key 嚟加密
所以每次連線真正用嘅加密key 都唔一樣
只可以睇下由你email 搵唔搵到同你真實身份有咩關係
所謂私隱問題係信則有不信則無
如果驚嘅咪surfshark
都唔差嘅
跟進2.
假設我冇喺使用VPN時透露個人資料
例如冇留過言 淨係睇嘢

咁就算睇email揾到真實身份
都只係可以證明我用緊特定VPN
仍然唔可以睇到我使用時睇/做過乜?

唔好意思 問咁多
因為VPN posts有好多
但關於呢邊嘅問答好少 想理清下
其實呢條問題涉及好多嘢
如果你上嘅網站/用嘅app 本來無加密
咁其實用VPN 唔會幫到你
VPN 本來只可以加密由你部機到VPN server 嘅traffic
唔知算唔答到你問題

其實簡單d 用個temp email嚟申請VPN
咪唔洗驚個email 會搵到你邊位
因為我已經用咗個非Temp email register
其實未驚到咁 但又覺得concept唔清好傻9
理論上又無咩嘅
就算知道你係邊個
只要你唔亂咁上網
通常只會知道你用VPN
NordVPN 官方代理優惠:
完整版: $2.50/月
學生版: $2.30/月
[1/11/2019 - 11/11/2019]
詳情: https://vpn.netx.me/?ref=LIHKG11
ios surfshark 點解無晒d 東南亞 ser

日本, 玻仔, 南韓都無

an ver 就無事
有無試過kill app再開
我都試過咁
試左, 無用

最後log out 再 login 就得
咁搞笑
佢個app 係有少少唔穩定
ios 版先係咁, 又小function 過an
呢個係iOS 問題
好多嘢移植唔瓊
連 fix ip 功能都無
Surfshark VPN 帳號開心些牙 (已課金)

誠邀各位巴打一齊測試極限,
睇下 Surfshark 最多可以連幾多部機,
為公平起見每人最多只可同時連兩部機,
如:1 PC + 1 Phone

極不專業 VPN 速度測試
Surfshark VPN Server: 日本 M247
Speedtest Server: QTS HK

Network: Wifi 5G

Network: SMT 4.5G
唔係呢度呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞