絕對主觀VPN/匿名上網教學及測試

467 回覆
121 Like 0 Dislike
岩岩買左surfshark 連翻香港server
用左得2.5 mb 未用有成113 mb download
但連去澳洲就有翻60幾
連返香港又何苦呢
至少都連台灣
你個po我由上年睇到依家 大概study左200次
落左揀左nord
係我衰
寫到1999

最緊要你搵到啱嘅VPN
用咗VPN 都要小心呀
用華為作為terminal
你成部機都操控住
可以連decrypt 都唔洗就拎哂資料

Data 經過機樓係華為
但係至少仲有encryptions 保護
華為可以record/redirect traffic
但仍然要花時間decrypt
除非華為直情MITM 攻擊

一個操控到嘅手提選擇
一個係操控唔到嘅機樓選擇
你講嘅唔係無道理
只係我一日係仲有得揀嘅
我都唔會揀華為
無得揀嘅就要再靠其他安全措施
如果唔熟bitcoin 就咁用自己credit card係咪唔係咁好? 定用tap and go?
其實都差唔多
Tap and go 都唔少你個人資料
整張虛擬卡個陣一定有audit log
唔熟bitcoin 唯有信間公司
有無用surfshark嘅巴絲?小弟用咗Surfshark 已經有一段時間,但琴日發現個Surfshark app用咗我勁多data,連咗wifi都係咁用我data,用到個網絡商send sms嚟話我data過低我先知。
你地有無咁嘅情況?之前都無事,係琴日就痴咗線咁用data,其他apps啲data用量又正常,就係個surfshark app狂用data
有,我同你一樣,我見有好多人話用多咗data,所以我keep住睇自己用量

頭一兩日仲正常

之後突然一晚間用爆曬我全部data,而且係upload而唔係download

佢大約凌晨4點用曬我啲data,當時我瞓緊覺

會唔會係半夜backup佢當咗VPN+data係WiFi condition,唔知點解決
Setting->Protocol->強制 IKEv2
巴打你轉咗之後就解決咗個問題?
係,到依家都無咩大問題出現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞