PolyU Non-jupas SHTM有求必應討論區

910 回覆
6 Like 1 Dislike
sf hm lm

cond offer係你畢到業,唔睇gpa
入學要有400個鐘,不過可以有offer先開始做,400個鐘可以defer到8月
計gpa定interview俾offer真係唔知
我高朋友cgpa 0.1, 我見左十分鐘佢見廿分鐘
最後我有offer佢冇

利申gpa/cgpa 連tm ugc offer都meet唔到

咁如果我本身唔係讀HM係讀EM
報咗HM後之前嘅EM鐘係咪冇用

唔係
hm tm em嘅鐘係mix
讀cne做旅行社
讀tm做hotel
讀hm做會展
都計入960
不過如果你係cc em就留意返
em wie果個100就一定要係event-related

如果本身讀hm報左self em 咁入學前係咪做左100個鐘既event-related先得? 同埋in完之後幾耐先收到offer thanks大大

唔係
100hrs event related 係純粹fulfill hkcc em graduation requirement
In 完 同兩個professor 笑笑口

拜多次offer god 先

Em lm
會唔會問書
有冇人覺得in 外國人就係到9 up
亞洲人就問得難小小 同埋多case study

但我琴日朝早in 兩個都係外國人 全程唔笑+個樣幾嚴肅下 in左10分鐘都無 係咪gg左

通常外國人in先好呀
By the way,你聽唔聽得明佢地啲accent?

其中有個interviewer 係南亞裔 佢問個條水蛇春咁長既scenario 真係聽到有啲辛苦 最後極速完左
拜offer god
會唔會問書

唔會 起碼我身邊咁多人in都無問過書 通常問情景題
大家知幾時派award offer?
下星4?
Poly award tm
大家知幾時派award offer?
下星4?
Poly award tm

應該係 ugc都係一個星期就出
話說唔夠960入HM UGC會點?
係咪話成個Sem係Icon到做?thx

唔一定icon做,識有個讀poly既係conrad做緊,不過就真係要成個sem連一部分既暑假都番internship

以我所知 而家無得俾你揀架喎
一係oversea intern 一係Hotel ICON
做嘅時間大約1月-7月

唔該巴打,大概幾時揀去oversea or ICON做?

應該十月中 唔太記得
Oversea 要揀地方揀酒店dept 早啲好正常
ICON 的話應該11月左右

巴打已收到offer?

Thx
係呀,收到HM,但無960個鐘,所以而家諗定下年點死好
有無巴打知in 完sf 幾耐後會收到offer
有無巴打知in 完sf 幾耐後會收到offer

Last year two weeks

唔一定icon做,識有個讀poly既係conrad做緊,不過就真係要成個sem連一部分既暑假都番internship

做嘅時間大約1月-7月

應該十月中 唔太記得

巴打已收到offer?

Thx

暑假做夠960hrs is ok ,否則下個sem 忙到仆街
Notice of offer 應該有講

做嘅時間大約1月-7月

應該十月中 唔太記得

巴打已收到offer?

Thx

暑假做夠960hrs is ok ,否則下個sem 忙到仆街
Notice of offer 應該有講

今年個deadline早左 好似6月前要ko左佢
各位做咩咁睇唔開入SHTM

利申今年Final Year
各位做咩咁睇唔開入SHTM

利申今年Final Year

咁你呢
其實呢度有無巴絲CGPA係高過3.5而又無UGC first round offer?
其實呢度有無巴絲CGPA係高過3.5而又無UGC first round offer?

CCCU有人係3.5倒/4.3有UGC TM first round offer

CCCU有人係3.5倒/4.3有UGC TM first round offer

岩岩In完TM
In得好差
問scenario 個時發揮得好差
好快就答完 又無乜勁point
自己都嫌自己廢

但我真係好想有offer

岩啊 3.5 對SHTM黎講唔算高
我都係in UGC TM,CGPA得3.3
應該都派曬offer

3.5/4.3 真係唔高,其實咁姐係等於3.25/4左右 我3.3/4都冇…雖然我都係低
我都係in UGC TM,CGPA得3.3
應該都派曬offer

洽,ugc真係冇哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞