[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區(37)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
我試過放半日唔用,兩部機都係爆電既,u11+少3%,Xperia 1少18%
差別勁大,仲要講緊htc我用咗年幾,部Sony新買, 真係講唔通
XZ1突然有更新
安全性更新由2月跳到6月
10 Plus 都仲係2280 ,20 細機我諗先會2800 以下,大機應該三千。
Sony 係季度update, 要快就Nokia
Deff case 香港邊到入手
20 唔係仲有大細咩??
入機場啦
玩電話啦
細機3揀2 ,大機先有真三卡,Sony 係世道清泉。
想問 xperia 1 個金屬邊框係咪包唔哂成個mon?即係塊玻璃有少少突出個框出面
我部機個金屬邊對上黑色邊位甩咗油變咗銀色 玻璃理論上如過hi到應該會爆而唔係甩色

sor for 1999
up完唔覺有咩分別
屌xzp個個區都.107 香港先patch .80

好撚柒,唔知仲以為第三世界
樓上撚下都一個鐘冇20% 咁多?!拎部機check check 好
我用data 睇YouTube 都冇你用咁多電

用電好似同android 9 嘅xzp差唔多,正常用頂到一日,用量大就要尿袋
如果Sony tune 到xzp android 8 個電量就好了
我喺豐澤買嗰陣時開部機都見到個貼膜有泡,問咗一下係咪新既,嗰條友話係唔知關唔關事
想知道你哋買嗰陣係咪咩包裝都無,得個紙盒?
我sony買都係得紙盒
1/1.7 12MP 25mm
1/3.4 12MP 80mm
1/2.55 12MP 15mm

xperia2
全部有dram
我用手摸過個位 唔刮手 咁即係唔係碎/爆咗啦
咁有冇機會係個焗油做得唔好 所以咁? 個位置係前鏡邊面邊位

感覺 xperia 1 好多甩油同刮花問題
下半年細機仲係4+64既話真係冇動力買
可唔可以唔好用21:9 mon , 好鬼長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞