[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區(37)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
要跳就跳三星
你去門市對比下xperia1同s10/note10個相機系統就明

xperia1拍片中係切換唔到超廣角
同埋4k中切換2x係會有啲窒格,切返主鏡先冇
我黎緊都跳返11pro max
用緊xperia 1都1516緊換唔換11p m屋企有用ipad p又覺得冇an咁方便,但sony 寫個系統又好廢真係好難選擇
sony個系統係原生姐 冇咩問題
最大問題係相機系統個使用體驗,次次用相機都有令人不爽既感覺
個hdr又難發動
佢個相簿咁多年都係咁直頭想死,智能電話1d都唔智能,相機硬件一流 軟件狗流支持左佢十幾年都係唔生性
冇人手唔投入根本冇得搞
最慘部機 跌得太快
換既蝕太多
Xperia 1 走應該得返4000
做乜撚野呀你
未去秦國之前都係北京自家廠生產
xsmax仲有7成回收價
早知唔換xperia1
都好有四千
3900-4000
頭先發現大力禁個指紋去感應會好d
想問有冇咩相機app 好用? 佢個原來app真心用到燥左
究竟Xperia 1個text mode 去左邊?
以前不嬲都係*#*#7378423#*#*嫁
依家打完都係無

同埋大家個wifi有無問題?我通知欄開wifi,顯示係開左,但係唔連wifi,要撳實wifi鍵,入去wifi設定個畫面load5秒先自己連
有無人update完sms嗰到成日顯示有1個未讀但又揾唔到,仲要無咗全部已讀
時有出現
覺得唔順眼就 force stop Xperia Home 之後㩒 home restart launcher
謝謝你
會trade in電話就用iphone啦
利申:重來唔trade in
希望黎緊firmware update會改番好啦,之前 xzp個相機仲爽過x1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞