香城Online 元朗副本逃生(離開)攻略

1519 回覆
822 Like 6 Dislike
727元朗見
好用力地睇, 唔記得推post
入過元朗副本幾次, 其實個副本中心地帶好X細.
日頭人多的話, 應該會重演上次龍尾係尖咀未郁, 龍頭係西九既情況.

不過今次係自由行, 所以唔同玩法

發夢亂諗, 如果入夜封西鐵, 但路面仲夠人的話, 會唔會考慮一齊經公路退潮退去屯門? 屯門有3個中心地帶, 山邊有白狗但相對地少, 要散都容易好多
(sorry 請原諒我推post 分幾段打)

除咗交通, 物資都係一大難題.
元朗無乜安全位置可以設立物資站, 真係set場都要小心黑狗白狗攻擊
(上次試過黑狗封修頓物資站)

玩家好大機會要自攜全套裝備, 由早拎到晚, 而且未必有補給 (無人再派罩呀diu, 咁輕自己帶啦)
光復香港
黑狗係鄉黑,白狗係警察喎
白狗應該唔會係街亂執裝
物資站可以擺,元朗橫街窄巷多,搵幾個人就可以守得住
但唔可以放太多野,放便走難,同埋一定要聯絡貨van係東行或西行出口接應
呀, 有人提醒, 除咗黑狗白狗, 仲有一種野外精英怪南亞狗

呢種野外精英怪甚少係港島地圖出沒.
佢地當中有好有不好既群體, 敵我難分. 南亞狗空手武力值超高, 同時鐘意一群出沒
玩家最好避之則吉, 女玩家更要注意安全, 千祈唔好諗住 "快步走過"

南亞狗兇起上黎真係唔係人咁品架
我我我少打機調轉咗

其實我自己睇返都覺得有啲混亂
聽晚補多少少資料,開多個post,整埋離線版,大家記得人手置頂,幫在場兄弟
大家今日可以繼續幫手補充資料
港島副本同元朗副本好唔同, 港島條路起碼闊5倍, 起完物資站仲有路行

元朗? 2個肥啲都要前後腳行

今次個副本難度系數好高, 希望大家真係齊上齊落, be water 最重要
元朗大馬路話就話大馬路,有啲位其實等於單線單程路
push
無錯, 仲要輕鐵軌其實唔係好行到人, 啲石仔好拮腳

有人share呢個副本圖出黎, 同你既idea一唔一樣?
(sorry 我係地圖白痴)

push
呢個係勢力分佈圖,我嘅係走佬定位圖
走佬係咪都要避開勢力位置.....
留意 鐵路手制用法
到時狗隻分佈就唔係咁,要靠在場兄弟執生
元朗商場又唔多, 寫字樓又無, 剩係搵廁所都有埋玩....
元朗行入天水圍唔錯,風景好
屯門就比較上遠d?但可以經深井出返荃灣會安全好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞