香城Online 元朗副本逃生(離開)攻略

1519 回覆
822 Like 6 Dislike
唔單止自己唔入村,重要拉住想走入村既巴打,如果唔係,救唔到佢呀!
推!認路逃生最重要
唔好搭53
53會經過屏山,廈村,遇上白狗機會高,極危險
68A沿青山公路直去屯門,相對較安全
仲有小巴,元朗出九龍嘅小巴會向西行先經屯門,但到時封大馬路後唔知會點改路
如果黑白圍剿諗唔到有咩方法離開副本
冇西鐵冇輕鐵冇埋巴士只有跑走
青公屯門方向係狗屋
青公上水方向係南邊牛屎圈
朗屏路行去天水圍比較安全?
經新田公路仲有架B1 落馬洲
可以喺新田交匯處落車,轉搭其他去上水方向巴士/小巴
4條路線有3條係送頭
除咗7-11, ok仲有機會開之外,其他元朗商舖當日極有機會落閘唔做生意,所以唔好諗住到時先買裝買補給品
上水錦田屯門三條路都係愈行愈多村
上水錦死得最快裡面交通又疏落

屯門路可以搏上綠van同68x落返屯門,用腳行行到下年你都未到洪水橋

得天水圍條路可以30分鐘行到天水圍

我話最好既方法係入博愛一係就天水圍
去到邊個位都好 睇一睇自己身邊退既路線
元朗有兩間廿四小時M記,一間大馬路開心廣場旁邊,一間教育路千色廣場嘉城廣場之間
舖頭幾乎冇,有都係黑底唔好去
仲有青樓足浴店平時開到兩三點,但同樣有黑底唔好去
我極唔建議喺元朗留過夜,因為元朗市區好細,黑白狗好易捉到人
元朗廣場嗰邊有幾座教堂
唔好睇少新界地方,真係好大
開心廣場一個轉身上附近雞逗回血
小弟愚見
Push
我覆緊樓主 #29 講 76K 同 268M 嗰段姐
不過懶得 quote
洪水橋近鍾屋村,而後者據聞有派白狗 (21號之後亦有白狗打人),再加上附近都有村,行的話要經過屏山,易被截,建議搵第二個地方。(一齊諗)
咁嘅post唔推真係死撚咗去
好有用 推俾多啲人睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞