香城Online 元朗副本逃生(離開)攻略

1519 回覆
822 Like 6 Dislike
齊上齊落 唔好落單

香城online 期間限定: 鄉村特別任務版
齊上齊落 唔好落單
有用資訊推!
推!
西鐵一定封 元朗一封大馬路就好多車都行唔到
大家睇路 聽日一齊爆呢個副本!
最好就是自備單車
正啊。推
樓主,請問今晚會唔會開新post finalize? 係既我幫你推爆佢

同埋,FB見有人影到巴士職員搬走緊巴士站牌
啲路線可能要再update
走一定有先後次序
預計最壞情況 警黑會對最遲走幾千人出手
尖沙咀以來 旺角 上水 沙田 都嘗試對最遲走既示威者圍捕 而唔比和平散去 今次極大機會一樣

好多人講過 最壞情況 如果兩西鐵站停,大馬路輕鐵又受影響 有大量示威者留到好夜 會去天水圍搭西鐵 甚至留夜

所以想補充一點想大家注意
因爲警黑早知你地後備方案係去天水圍
由元朗果邊等齊人 再出發去天水圍 如果行到去朗天路入天水圍一端被警黑早一步封死 咁就有大量人困左係朗天路 前後包叉 咁就好麻煩
左右兩邊都係村落 前後夾攻會被迫入村
右邊橫洲蝦尾 出口好易比警黑早一步到達封死
左邊屏山 係高危地方
四散亦會有好多人被捉被打

綜合以上
一係 唔好留咁夜 (但每次都難以控制)
一係 出發去天水圍行朗天路之前 要有人係天慈密切留意附近情況 萬一有異像 可以即時返轉頭

要入村 就寧願留係元朗
push
push
聽日唔好彩要入嚟天水圍避嘅話 鎮定啲
簡單響 Google Maps 基礎上加咗啲嘢 希望幫到有需要嘅玩家(絕對唔希望用得著,不過以備不時之需,最好連埋樓上講天水圍背景嘅巴絲幅圖一齊睇

兩段黃色highlight嘅路唔建議行
東面嘅天慈路&濕地公園路日頭都唔多人 夜晚比較危險
西面嘅臭河日頭好多阿公阿婆 但夜晚一樣唔多安全 而且路燈少 偏黑
綠色路多數係大路/多巴士線經/輕鐵沿線 較為安全

由元朗入嚟要搭巴士嘅話 見到天慈站過對面就有 265B 出美孚/長沙灣/深水埗/旺角 & 269M 出荃灣/葵涌
西鐵未封就坐過去屯門再轉巴士 係較為保險嘅做法
擔心唔認得路又有時間嘅 坐 705/706 循環線 夜晚 6-8 分鐘一班
坐到去相近巴士總站搭巴士走

講到有啲 1999
祝各位遊戲順利
個邊全部都村屋 都幾難認路 可免則免啦大家
東面我一定唔去ga喇 愈走愈深藍
淨諗天水圍 屯門 或 大馬路出既巴士
齊上齊落 唔好落單
推一推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞