香城Online 元朗副本逃生(離開)攻略

1519 回覆
822 Like 6 Dislike
入天水圍安全
今日有時間嘅話要諗住寫返篇香城online圍城副本攻略
好難寫
我諗拎住黎睇都好難明
個陣有位呀清係天水圍話要自殺
我同兩個絲打都住天水圍去幫手搵個位呀清
佢地兩個重要係住個頭都唔識路
要查地圖
只可以話比元朗安全
但真心唔會話去到好安全唔使驚嘅程度
巴打more please
光復香港 時代革命
請求當地NPC,當日協助做哨兵/拍片!
lush
請求當地NPC,當日協助做哨兵/拍片!
一定推
齊上齊落 唔好落單
高汁post 幫推
高汁post 幫推
齊上齊落 唔好落單
圍城貼實輕鐵軌行,最少知道你係邊先
最容易盪失路嘅天華上頌富站個位,近排都裝咗樓梯。
都可以咁講既
最驚其他人入到黎唔識路周圍行
有少少時間,就俾小小圍城基本地理資訊同交通資訊

藍色: 圍城界
綠色: 圍城中央私樓群
啡色: 公園,天北天秀墟
黃色: 康體設施,體育館,泳池,欖球場
紫色: 商場

基本上
圍城點解係圍城
俾天影天慈圍住分別接駁洪天朗天
自己顧名思義

南邊有天福 (西鐵輕鐵天水圍站), 在落係屏山,青山公路,跟住係元朗公路

藍色示

所以我地都睇到政府規劃係有幾咁on9,圍撚住,出入口偏重一個位

圍城係誠哥既重鎮,嘉湖山莊 (全白色, 似麗港城),栢麗豪園(啡黃,屏風高樓),位於圍城中央,設有銀座同新北江商場,中央亦係天水圍公園,環境優美,多小路,東西貫穿。綠色示

天華路乃圍城南北界,北邊公屋,南邊誠哥居屋,少量公屋(利申唔識分,亦分黎無乜用)

如要涼冷氣應考慮嘉湖銀座,天水圍公園紫色圈

交通方面

此乃圍城,輕鐵圍城循環線帶你一圈遊到西鐵站
巴士主要經朗天路出入,天福路巴士站,對住西鐵站,係最後逃生門
另外967乃圍城北路線,最後逃生門為銀座對出,景湖居,黑星示

由於規劃失誤,交通點聚集於西鐵站一帶

請衝量風險
留名
路痴好驚蕩失路
光復香港 時代革命 今晚睇熟晒佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞