香城Online 元朗副本逃生(離開)攻略

1519 回覆
822 Like 6 Dislike
都要1小時33分....

yes, 但港島玩家真係十年都唔入一次元朗, 如果佢地用打港島/尖咀副本既方式打元朗地圖, 真係會 PK
最壞情況會唔會步行撤退/單車
LM
推~
順便睇下呢篇
懷疑白狗準備營造死城環境
方便獵殺

[727重要] 元朗各商戶疑似被「勸籲」星期六暫停營業
https://lih.kg/1365334
攻略入面預咗
印象中四個逃生方向都有單車徑,可以踩單車
好想撳個嬲嬲制....
屯赤隧道未開,最後都係要出咗新界先
大馬路圖錯, 輕鐵果條先係
仲有唔洗諗上水錦田, 一定係向天水圍走
呢份攻略爬山衝公路都預埋,港鐵義載都可以討論下
最多出閘俾返錢
個人覺得走返去朗屏再行入天水圍比較穩陣 返屯門個邊太多圍村 易有危險
天水圍一黎無咁遠 二黎打遊擊都有排揾 又有車出返九龍 好過入錦田或者行林錦入大埔
26年元朗挑戰副本經驗表示
要小心所有經大馬路既列車
無論巴士輕鐵西鐵

小弟愚見
輕鐵:無得改道,大家組完隊一定塞哂係大馬路準備入副本,令到大馬路塞死,車入唔到去
而輕鐵終點線係元朗yoho 果面,輕鐵唔係話掉頭道掉頭
所以當塞死左係大馬路大家可以放棄搭輕鐵走
巴士:有得改道,但係根據負弟記憶改道都係會經過南邊圍,所以要睇清楚最後巴士改道路線
西鐵:星期日當日打副本之時都見到成班白兵沖上月合,極之危險

小弟建議
[member]
睇地圖由輕鐵路軌分成上下兩邊
上區左邊係朗屏,即朱西同鄺神地盤,休息區
要搭可以搭k73往天水圍方向離開
k73終點站天恆,有車出旺角市區,留意番呢架車係行元朗公路,唔經元朗市區入面,唔會有塞車或者被占領既可能性
上區右邊master區,打王同兵仔
要升lv 刷經既話記住齊裝先好去
下區左邊元朗公園,同第二刷王地區元朗警署
雖則黑警同黑社會合作,不過敵人既朋友我地可以利用
黑社會感覺上隻手遮天,但係唔敢係警署做野
如果警署正門拉左閘,向屯門方向圍住警察行一圈,會見到警署既carpark,有咩用?狗沖入去啲黑社會唔會跟你入(應該係,警署範圍俾老黑打,警隊都無面,一定幫你),落單既兄弟遇到成隊白兵可以去避一避
一過左元朗公園,行多五至十分鐘就會見到入屯門既巴士
正路果邊唔會受到影響,逃生路線可用
如果任何隊友係地圖中間位置(即hsbc 至馬會附近)落單同遇到白兵
可以跟住中間大坑渠向上走,去到b仔附近教育路向番自己右手邊行,目光可及遠處就係元朗大球場,警署逃生路線可跟

[/membe]
怕事既走先,唔好入黎元朗

有錯指教,交流下打王心得
[member]
K73我記得係會係郵局轉出大馬路再入元朗西總站,當然佢可以改終點做朗屏,咁就唔會有問題,但去天水圍就會有我講嘅問題出現。
同埋去屯門嘅巴士係咪53?53好耐先有一班,同埋佢都係經大馬路。
同埋我嘅路線都預咗情況好壞希望到時唔會太差
[/membe]

小弟再補充多少少
依然係用輕鐵黎分上下兩邊
用步兵黎閃走既路徑
首先講左多方向既左手邊先
大家會見到1 2 3,三個方向都係向天水圍或屯門走
首先1先,係去屯門方向,由元朗去屯門中間會經過好多唔同既村,所以大家一定要小心。1既話,只要去到灰沙圍,就有車去屯門,之後大家再係屯門轉車轉鐵whatever 你鐘意搭咩去回血。
之後第3果條,由於係下路往屯門方向閃,當中可能行到灰沙圍都覺得有啲遠,所以行到中間屏山果度就可以屈上去,經坑尾村再上去天水圍西鐵站
未fact check 過既info.表示鄧氏果邊,即係屏山,係今次既鳩嗚團中,係唔會做任何野,所以條路應該幾安全,由果邊行上去,只要去到天水圍西鐵附近就可以開始回血,如果想要換衫就係路途中笠番件衫
第二果條,係由朗屏行番上去天水圍
當中好大機會有rb,但係平時好多人係呢條路跑步點滿耐力值,所以記住換番套輕便裝束。
其實左邊大致上得兩條路可以走,所以大家真係要小心

跟住就係右邊,如巴絲打係呢個post 咁講,淨係得一條路可以走,所以緊記小心

如果萬一白兵追住你唔放,你又唔夠打,都係果句,入警署可以避一避,警署可以暫避,老黑唔敢公然攻擊自己友,但係小心可能會拉你入去打柒你地
打王區,即南邊圍果邊,引到小怪既話,逃生路線係橙色線,即教育路去警署方向,南下教育路,到左千色就向右行,正路白兵唔會追到你去果邊,不過都係小心

到左警署可以向上行,去番大馬路,之後跟番1 3 路線逃生

如果有義務司機幫大家回城,我諗水邊圍邨後面條馬路都幾好
有巴士站,司機打死火燈落車check check 佢可以check 好耐,齊人開車,條馬路右邊直上可以到屯門或上水出走

緊記,元朗太撚逼,危險程度係未滿分都有8,90分
萬事小心,小弟屋企俾老黑提過星期六最好唔好開門。家人都好擔心唔會俾小弟出,唯有做個小總結俾大家睇一睇

重點入到警署除非老黑想開埋警署波,否則敵人既朋友都會保護你一時三刻
仲有啲咩消防 醫護救命法唔多講

小弟好擔心大家,都係果句 be water 不流血,受傷入到黎都預左,記住好好保護自己,小弟都會keep 住mon post,有突發事故可以quote ,見到一定幫

香港人 加油 呢一戰大家個目光唔係聚焦係五大訴求度
而係幫兄弟出番口氣 香港人 唔會向惡勢力低頭
望下樓上兩層, 要預最少行1.5小時,

即係1.5倍老銅到西營盤站既距離
光復香港
如無必要都唔好向錦田方向走,因為地方大,體力上,路線計劃上對城市人係一大考驗,,最多入博愛就算
但萬一要出此下策,錦田市,經錦上路入西鐵站十字路口條吳家村,都屬高危地區
反而經錦田公路,錦河路去錦上路站尚可一試,一來路程較,二來除爾巒,高埔村(又叫天空之城,類似大尾篤嘅餐廳羣)外人煙稀少
頂,個轉彎位好似係再後少少總之轉入朗天路就啱
有啲道理
入屋邨有無得諗?
Push
未斷鐵, 走得就走
斷咗鐵, 就去天水圍
快學 當你被拖走時如何掙脫
https://lih.kg/1365653
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞