[DW13Champion]馬季唞暑討論區暨歡送長進夏蛇波蛇區暨新手入坑賽馬討論區

904 回覆
7 Like 0 Dislike
呢季米高同老苗d新馬都好撚廢出年仲唔仆硬街
雪茄不嬲冇乜好馬 老苗近排鍾意返鄉下入貨
老苗老霍堆南非馬真係伏多
個分太高啫 係咪都評八十幾分
減下分應該有得食掛
睡大減到就五班都未食得
老苗每年點都有一隻半隻好野,老霍果推真係眼冤
聽聞霍清嗰堆力架PP好撚平 評分又唔會低
啱哂退役換馬既馬主
力架馬唔高分都黎唔到香港好彩價錢平
霍清沉唔住氣屌馬主喎
希望呀妖唔會又一季貨仔
要睇下佢幾時結婚 結咗婚就玩完
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20190715/20729522

馬迷穿反送中T恤被拒入場

【本報訊】沙田區昨日有反送中大遊行,適逢沙田馬場上演馬季煞科賽,雖然因警力調動應付遊行,馬場內警力未見明顯加強,但駐場保安則加強防範,避免遊行會影響到賽事進行。

相關新聞:煞科日入場人數激增四成馬季投注1,248億創新高

馬會呼籲提早離場

有入場馬迷投訴,因自己身穿了一件印有「自由X」的黑色T恤(圖),被在場職員帶往保安室問話,最終被拒諸門外,不能入場。不過據場內馬迷報料,其實較早前已有一些穿着有反送中口號T恤的馬迷成功入場,最終亦未有事故發生,11場賽事順利完成。

由於沙田區反送中遊行參加人數眾多,大量遊行人士下午5時左右仍於大圍未起步,大圍及沙田交通大受影響;馬會在接近5時罕有作出呼籲,指入場人數太多,的士數量供不應求,服務大受影響,呼籲馬迷因應情況提早離場,並使用公共交通工具。當時有兩場賽事尚未進行,而且還有頒獎禮,馬會卻提早「趕客」,情況可謂絕無僅有。

■記者吳文輝

上一則
上一則
煞科日入場人數激增四成 馬季投注1,248億創新高

下一則
下一則
港男遊台拾iPhone拒還被捕
百步穿雲J死我
幸福笑容呢
杜蛇條撚樣真係忽龍忽蟲
包裝才子唔拉出去望空衝喺入面塞
尋晚已經多角度不停loop
火箭活力減到0分了
原來下季會係咁有日馬11場 夜馬9場
零分退役好似好耐冇見過
我不嬲都係用盡就棄 再入貨架啦
嫡愛摯寶呢
究竟馬主咩心情
睇佢養馬紀錄大多都係閪馬
幾百萬舉隻唔識跑既閪貨返黎
上季跑完幾場知閪都仲唔斬纜,0分真係一個笑話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞