[DW13Champion]馬季唞暑討論區暨歡送長進夏蛇波蛇區暨新手入坑賽馬討論區

904 回覆
7 Like 0 Dislike
Mehdaayih下場目標應該係歌劇錦標
迪雅卓應該會係英國繼續跑
出國隔唔知三個月定半年先返日本要半年檢疫
話唔埋退役兼扑埋歐洲馬仔先返去
以日本隊呢幾年水準,無杏目幫手撐場,成全寶應該真係夠贏
咁大風險,都係無謂啦,都唔爭在個日本盃
我反而想高仕登派馬跑伊女,咁多馬女在手,
又有圖理哥,不過隨時要對雍容白荷FF下算
其實我想睇佢騎Etario
01年黃金旅程兩次追住佢跑,但如果騎佢既仔會唔會幫到佢拎場G1
一復出即贏馬
最緊要嘅係佢已經好返 贏馬只係一個bonus
今年育馬者跑聖雅尼塔 不了
驚跑死馬 跑埋凱旋門退役算啦
目前身在南非的霍利時說:「我們一家人以Luke為榮,我有與他傾過,他十分渴望將來有一天可以來香港做騎師。Luke目前只有17歲仍未畢業,他需要在南非讀多兩年,才完成其見習騎師訓練課程。」

佢好似贏咗G1
2019年度種牡馬別種付け頭数
サトノクラウン 200頭
モーリス 200頭
サトノダイヤモンド 140頭
リアルインパクト 140頭
ディープインパクト 24頭
ゴールドアクター60頭
ミッキーアイルも140頭
サトノアラジンは90頭
リアルスティールは200頭
レインボーライン50
ベストウォーリア150
ファインニードル100
シルバーステート160

里見皇冠
Enable下場會跑約克郡橡樹大賽
啲廄侶就慘囉
里見皇冠配咁多 業界有興趣?
佢冇SS成份已經係大賣點
睇返舊聞先知原來呢隻講明會黎香港挑傳承機
https://news.netkeiba.com/?pid=news_view&no=157464
登廣告贏咗紀爾斯大賽 戴圖理又贏G1
https://youtu.be/jmSBToqndTw
https://news.sp.netkeiba.com/?pid=news_view&no=158557
白毛馬喺中央(JRA)第一次贏級際賽
之前最多喺地方(NAR)贏G2,G3
咪又係灰馬 之前榮進之光勝出光采咪係
白毛同灰毛兩回事黎
【馬會行政總裁應家柏致全體員工的信】

親愛的同事們:

近日,我與不少同事一樣,一直密切留意香港局勢的最新發展。香港現正面對社會嚴重撕裂的情況,對香港整體及長遠利益十分不利。

過去數天,部分同事與我分享對事件的關注,過程中聽到持不同意見或對立聲音。我希望藉此機會,以馬會同事而非行政總裁的身份作出呼籲。在這艱難時刻,我們必須團結一致,即使同事之間在意見和信念方面存在重大分歧,我們亦要互相包容、尊重。我希望馬會全體同事繼續秉持致力建設更美好社會的宗旨,而非著眼於商業利益。我認為,互信和互相尊重是我們的重要基石,不但使我們的主要業務,在各部門同事通力合作下運作暢順;更重要的是,在這個基礎上進行開放和具建設性的交流討論,有助我們尋求解決方案。現今社會撕裂情況日趨嚴重,令人擔憂;因此,同事間保持互信和互相尊重,是維護馬會核心價值和宗旨的關鍵。

香港社會目前面對前所未有的挑戰,我期望大家體諒在這個極具挑戰性的環境下,我們在處理事情上未必能夠做到萬事俱圓。我絕對尊重言論自由,所以我也尊重部分同事參與明天(8月5日)罷工的決定,作為他們表達意見的途徑。同時,我亦希望大家能夠尊重其他同事選擇明天如常工作的決定。

我們留意到部分社會人士以至馬會同事或許對馬會的營運或應做的事情持有不同的意見;未來數星期,我們可以預見這方面的情況將會增加。在過去與同事的對話中,我深刻體會到很多同事都深切認同,作為馬會員工,團結一致是我們向社會展現馬會致力建設更美好社會宗旨的唯一途徑。同時,作為同一團隊,我們必須互相尊重和信任,在當前社會面對巨變的環境下,透過聆聽和求同存異,尋求解決方案,以示馬會是香港人可以信任的機構。
8月底札幌有國際騎師邀請賽
我地有NIGGA做代表
JRA做咩唔順手搵埋何妖算,札幌直線仲短過跑馬地,果度玩大外一氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞