[DW13Champion]馬季唞暑討論區暨歡送長進夏蛇波蛇區暨新手入坑賽馬討論區

904 回覆
7 Like 0 Dislike
咁馬會盃又唔見周子健贏
冠忠巴士短途錦標
留番比我地新力系手足
咁馬會盃又唔見周永健贏

而家先發現記錯
以後唔買奔雷
盛勢開心好玩都2千幾
今日沒馬轉去十三少 十三少睇落唔似爆倉
霍今日又少一隻
定係十三黎緊大把貨 舊馬唔靚唔要
霍清會唔會最後連瓜重都冇埋
http://www.jra.go.jp/news/201907/071701.html
川田,菜七子同擇使都有份跑識價盃
潘頓被問及,自己有冇後悔放棄「歡樂之光」嘅帥權時,潘頓亦坦言做咗錯誤嘅決定。
潘頓表示:「每個人都會做一啲錯誤嘅抉擇,我都唔例外。當時(婦女銀袋賽)『馬克羅斯』讓『歡樂之光』十幾磅都贏,我真係覺得佢已經去番最佳狀態,所以我亦答應香港盃會騎番『馬克羅斯』出戰,事後睇嚟我判斷錯誤。」

咁講阿般一定趁巴西蘇未返黎霸返豬肝
十三一定笑鳩大潘咁樣揀錯馬
有時時使鬼要佢
除左香港杯之外根本無機會騎到上去
不過潘狗上季要豬肝,可能就係蘇兆輝騎馬克羅斯一放到底
有冇師兄知馬會點解反而暑假唔開海外賽事
「經過上仗後,我們都同意2400米會更為適合『杏目』,因就算出閘遇上意外,亦不怕後追不及。我估計跑畢秋季天皇賞後,牠會在衛冕日本盃以及遠征香港之間二選一。但前者與秋季天皇賞的賽期間隔太短(三星期),後者又需要遠征,對於容易中暑的『杏目』都有一定負擔,但無論如何我們一定不會選擇有馬紀念賽。」
依據國枝榮所說,假如「杏目」來港參戰國際賽,將會以2400米香港瓶為目標,惡鬥最佳長途馬「時時精綵」,屆時必然會有一番龍爭虎鬥。

時時:留日本俾我抖下得唔得
道德撚同政府唔比
12月都中暑

幾時先出嚟操
海外賽事受注都唔俾?平時外國大賽都有
真心想知咩理據
如果搞實大把油水
咁傷法都唔預跑得返
何妖今日係英國騎果隻之前跑咁密仲有冇力架
https://www.racingpost.com/profile/horse/1965313/victory-command/form
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞