[DW13Champion]馬季唞暑討論區暨歡送長進夏蛇波蛇區暨新手入坑賽馬討論區

904 回覆
7 Like 0 Dislike
搵沈拿博馬就食得屎啦
當住北部玄駒係先啦

題外話,冇乜點留意,巨匠啲子嗣表現如何?
6月開始有班本來平平無奇既3歲馬突然進步
可能係偏晚成類
沈拿都變沉拿
北部玄駒夠哂破格,之前怕外祖父Sakura Bakushin O影響上唔到3000,結果連3200都搞掂
Deep Impact走咗睇係攞到幾多優質囡囡

兩隻巨匠G1子嗣有啲失望
金紀元入咗4歲Keep唔番兼鼻出血休養
旺紫丁唔好彩撞到杏目 今年復出都被同年對手反勝
至於今年出道既巨匠子嗣(2歲)
暫時有4匹贏咗新馬戰 同時又係一口馬主擁有
希望唔會太差啦
Between之前有話今年大震撼配左20幾隻就因頸傷停左之後,大部份居然係改左去同朗日清天而唔係大震撼D仔配
好撚熱
終於贏1600
今次咁都贏唔到就打pat pat囉
頭先何澤堯喺Redcar跑第三
佢騎果隻好似最冷
係,不過好平均8隻馬14倍
補充:朱德望牧場仍然係花萼嘅馬主
大部份轉俾朗日清天
有冇source 我想睇
之前佢都係配咗12X,13X左右 咁搞法應該多咗好多馬囡跟佢配種
仲諗住話派番俾DI仔或者其他Sunday Silence族
Too Darn Hot終於贏番場一哩G1
好失望,本來諗住今季佢會大放異彩可惜
朱德望有Kingman放出去都合理嘅
希望嚟緊King Of Comedy贏到傑克莫華大賽
高sir真係好有信心先會跑哩場
唔係嘅話,根據場法國賽績,大可以同
King Of Comedy掉轉部署
而事實都

另外,既然TDH睇怕都係係1400-1600馬
加埋Telecaster咁嘅樣,場東帝水準係咪
http://umaumanews.com/archives/26420
應該都係因為金子真人既馬(豐收節:仆街馬主又唔俾我上年尾退役)
金子系調動
豐收節真係慘 唔俾退役配種
仲要繼續跑
似阿爸Dubawi多啲 都係跑番一哩算啦
東帝錦標就…你當冇睇過啦
Kingman 下一年應該可以加價了 啲子嗣表現都唔錯
大風暴 STORM SIGNAL B055 約翰摩亞 韋達 01/08/2019

點會少得呢隻
軍力勁仲未走

btw 威水武士退役
落到五班都係近過一次仲要傷患底 唔要可以理解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞