[DW13Champion]馬季唞暑討論區暨歡送長進夏蛇波蛇區暨新手入坑賽馬討論區

904 回覆
7 Like 0 Dislike

我買雷神做梗今屆冠軍
雷神騎少3個月同做主帥都90W勁撚到
http://hk.racing.nextmedia.com/art_main.php?showdate=20190813&sec_id=3403908&art_id=17282654

【 野 性 回 歸 】 暑 假 冇 上 陣 話 好 肚 餓 ! 莫 雷 拉 : 我 需 要 到 處 狩 獵

以 公 司 騎 師 身 份 首 日 ( 1 2 日 ) 回 歸 的 莫 雷 拉 透 露 , 剛 馬 季 煞 科 後 , 便 舉 家 返 回 家 鄉 巴 西 探 望 他 的 母 親 , 期 間 沒 有 上 陣 。

他 自 喻 是 一 隻 飢 餓 的 獅 子 , 熱 切 期 待 今 季 來 臨 , 在 陣 上 全 力 爭 勝 , 務 求 爭 取 更 多 頭 馬 , 令 各 界 開 心 。

莫 雷 拉 笑 說 : 「 我 現 在 就 像 一 匹 飢 餓 的 獅 子 , 需 要 到 處 狩 獵 , 想 盡 量 贏 得 最 多 的 頭 馬 。 能 夠 回 復 公 司 騎 師 身 份 的 感 覺 良 好 , 我 很 感 激 可 再 獲 得 這 個 機 會 , 並 保 證 不 會 令 任
何 人 失 望 , 一 定 會 盡 全 力 去 工 作 。 」

「 對 於 未 來 , 我 只 會 期 待 美 好 的 事 情 發 生 , 現 時 有 一 些 具 質 素 的 馬 匹 會 交 由 我 接 手 , 也 有 不 少 練 馬 師 支 持 我 、 向 我 提 供 座 騎 , 即 使 我 在 暑 假 期 間 增 了 些 少 磅 , 但 我 仍 然 可
以 造 輕 磅 , 這 也 是 我 的 優 勢 呢 ! 」

「 所 以 我 會 努 力 爭 取 更 多 輕 磅 座 騎 , 不 單 只 為 騎 在 馬 兒 身 上 , 而 是 要 把 牠 們 轉 化 為 一 場 一 場 的 頭 馬 。 我 真 的 有 很 多 東 西 想 追 求 , 希 望 可 令 每 一 位 支 持 我 的 朋 友 都 開 心 。 」

雷 神 上 季 雖 未 能 衛 冕 冠 軍 騎 師 , 但 他 仍 做 好 蔡 廐馬 房 主 帥 本 分 , 助 波 士 蔡 約 翰 第 1 1 度 封 王 , 與 老 摩 佐 治 摩 亞 看 齊 , 而 他 今 季 將 回 歸 自 由 身 , 可 以 向 各 馬 房 索 騎 。

雷神現時可向各馬房索騎
日本仔係咪咁睇唔起澳洲
搵隻九歲阿伯同一隻G3都贏唔到既陪kluger跑覺士盾
我諗起岳伯仁之前話自己精銳盡出 最勁嗰堆都報晒名跑Cox Plate 到時應該一隻都唔會去
日本極少派勁馬落澳洲
通常國内搞唔掂先至去澳洲遠征 甚至搞移民
Tosen Stardom,Brave Smash呢啲移民
都喺澳洲執番兩場G1

問題係 嗰兩隻啲質素比移民差
唔覺得有機會贏 可能到時取消遠征
火麒麟終於退
睇黎今年冇馬去短途馬錦標
linda好似講過
如果日本黎真既話澳洲馬係冇能力招架
嘩 幾耐冇跑
短途冇咁驚 中長途可能俾日本㩒錢
霍利時亦爆出Luke有意來港策騎,他說:「Luke仍需完成餘下兩年見習騎師生涯,並希望可以勝出餘下兩次冠軍見習騎師,而他肯定會申請來港策騎。」

Who is Luke ?

個個都想嚟香港搵食㗎啦
雷霆搏擊點玩㗎 ?
霍清個仔
咁霍清搵佢做主帥咪得 ?
得可能係得,不過可能連個練馬師牌都保唔住。

Luke 勁唔勁既先 ?
霍清躝啦,買親佢啲馬都唔撚中,on9的
有冇諗過係你燈死晒
全季佢得個廿場頭馬,得個幾隻識贏,大把手足都屌佢的
我都唔熟 召喚熟嘅爸打
識贏杜拜司馬就得

都過咗十幾年 仲要提爪皇凌雨
但係Ambitious同Tosen Basil失敗例子
成個倉都呃錢馬 最經典嗰隻係睡眠大學
噴火龍呢個倉可以3W又交得準一定唔簡單
水箭龜再睇定啲先
跟住嗰堆力架PP真係冇眼睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞