[DW13Champion]馬季唞暑討論區暨歡送長進夏蛇波蛇區暨新手入坑賽馬討論區

904 回覆
7 Like 0 Dislike
上季我都係咁諗
八心之友 BOND ELEGANCE A007 蔡約翰 韋達 30/07/2019
黎料
呢隻回晒塘
韋達係咪無哂新馬要靠呢啲馬黎砌數
Deep Impact好似未有一隻特別勁既馬仔(光鑽,Kizuna呢D只能話係一流但未到頂級),唔知最後幾年出唔出到隻
隔離龜波氣功已經有隻龍王繼承到
Deep Impact之前傳頭痛以為小事,點知頸椎骨折RIP……

至於Deep Impact後代,一係唔夠星味,一係突然跌watt好難俾支持。

反而龜波王D仔可以支持下,龍王、統治地位都有出G1子嗣,大鳴大放D第一批子嗣下年準備出黎都可以期待,只不過有傳部份仔女脾氣差。
點解叫King Kame叫龜波氣功?
龜波氣功日文咁啱叫Kamehameha,有啲人會叫佢龜波王,但事實上King Kamehameha係指夏威夷(國)王
其實就算揸住全部狗餅 以佢身分地位點都會造返十幾場比佢
DI係好多勁既仔女
但係佢既後代打種有冇老豆咁勁起碼要再過幾年先知
睇嚟 Saxon Warrior 過多一兩年就加價
弦樂器又贏
呢隻其實幾可惜 都未成熟哂已經要退役
但佢呢個血系加有經典賽G1 應該都有價有市
依家30000 1Q 睇下幾時上100000+ 1Q
仲諗住話會唔會派囡囡再配Deep Impact
依家冇啦直接預備一堆囡囡俾Saxon Warrior
差在價位升幾多 同埋夠唔夠實力同當地勢力對抗
【看圖作文】韋廐新季騎師埋班喇!

好多馬迷都知道,意籍沈拿同韋達係老友,所以好多人都話韋達開倉,三線兵沈拿係最受惠,唔係老友R隻馬騎都唔畀啩?今日沈拿FB仲有相睇,就係韋達同佢、加埋兩位南非鄉里利敬國同杜美爾一齊合照,得喇咁,韋達新季騎師陣容落實,就係沈拿、國仔同老杜輪流幫十三少出擊,Cheers~

我達王朝
佢用哂阿國同杜sir咁老苗用咩
骨髓
貴婦人最叻就話啫,但其他嗰啲就唔係咁講
多數贏咗一兩場G1,硬係覺得冇馬王/馬后Feel
而且雄馬子嗣入面(已退役),好難揾到同阿爸差唔多Power兼成績靚
補充,唯有睇埋配種成績可唔可以追得上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞