被打麥先生:如果我還手,件事會唔知發展成點

725 回覆
6521 Like 65 Dislike
屌 任打唔嬲完全唔係值得鼓勵嘅風氣

呢個世界唔係得打人同被打兩個options架咋,你制服佢都係其中一個選擇嚟。

你自己有料嘅,食得起幾拳嘅係你嘅事,但係呢種風氣唔應該蔓延開去。廢老經過撐警同尋晚只會愈打愈興起,咁樣落去之後廢老打人+我地唔還手嘅情況只會愈嚟愈多。

格擋、自衛、合理制服係冇錯㗎

唔好咁潔癖唔好咁鐘意搶光環啦香港人
支持
經過今次比全世界插
班藍絲應該唔敢
屌我含先
但係你地就變左吹奏囉 認為咁既做法最好 (其實佢根本有能力壓制 制服個肥仔) 就好似黃雨衣烈士咁 佢咁做 個個都有樣學樣 認為咁先可以表達不滿 用自己條命逼政府收皮 結果罷出嚟 根本一啲用都冇 同絕食一樣 佢會同情你? 笑你白痴炸傻仔
麥生記住如果有咩後遺症一定要民事訴訟追討呀
就算條肥鳩要坐都唔會有新聞報, 報左D 藍絲都唔會睇到/ 當睇唔到
愈多人反同分化愈代表麥生嘅堅持係有用

多謝你呀,不過下次唔好食咁多拳喇
用戶_2214030
你唔還手絕對直得讚賞,都係班衝擊警方破壞立法會嘅暴徒累事,領到依家香港所有市民都覺得可以用武力去解決問题。

本末倒置?
勇氣

作為同路人, 自己人應該支持
佢既行為值得尊重
成件事根本冇對錯
其他分化撚你地不如諗下係你你會點做?
諗撚完未? 做撚左先講啦
還撚左手先講啦
乜閪都未做就先分化自己友
咁撚叻出去冧低幾件對家叫你老豆又點話
痴撚線
你還手人地咪跪低囉
你咁樣馬後炮有春用呀打不還手叫示弱呀
唔好同我講失民心個d野
佢地唔撐你就唔撐你,唔會因爲你食左幾拳就支持你
我地要贏民心,係鞏固個班一路撐我地既人
呢d唔撐既我地唔洗理,到時佢地自然會歸邊
你要知道呢d藍絲做人係無目的無原則
只會跟風向做人架炸
好型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞