被打麥先生:如果我還手,件事會唔知發展成點

725 回覆
6521 Like 65 Dislike
真男人 出哂水
你比人打到訓係地咪一樣告鳩你
冇事黑警有事報警呀?
咁樣比人打幾百次幾千次幫到件事d咩?感召其他人出黎兩手垂低比人打?
冇撚叫你還手
叫你格擋都比你班on9大字我
你地咪繼續出去比人打
我依家係叫嗰個人下次照做,你做得到就得,我即刻當面陪罪。立此存照。

你知唔知麥生呢個行為係有機會畀其他抗爭者模仿架?個道理同嗰四位烈士一樣架咋,係咪到時再出人命你地先肯心息?

唔好濫用「分化」呢兩隻字啦。人命關天呀大佬,光環當飯食咩家吓!
和平理性非暴力唔係任由人打

你去到黑帶 起碼擋一擋啦

任條廢老打到你仆低

叫同路人心痛
Respect
練咁多年拳,最用得著嘅時候,竟然放棄使用!
認同鼓吹嗰啲就真係要屌
呢個我無野講
但請尊重當事人
老實講 班年輕人唔識點做 我覺得可以接受 你估係現場突然發生既事唔驚咩
唔還手可以
唔閃唔避唔檔任人打真係錯哂
其他人又望住唔制止
成件事荒謬到極點, 真心唔覺型
尊重佢個人 但唔同意佢呢個行為同決定
好似幾靚仔
咁我好尊重係做人肉沙包
你幾時落場送頭先?
Block鳩晒D分化撚先

真係好撚嬲
而家人地唔係叫人唔還手唔理自己同其他人安全
佢係自己選擇唔還手 一來佢應該覺得自己頂到咁佢自己食晒, 條廢鳩唔會打其他人, 二來唔想件事向左另一個方向變左做互相打鬥

仲好意思話人唔還手
咩你老豆老母比人打千祈唔好還手
而家正正就係有老豆老母(即係麥生)選擇唔還手俾人打到豬頭咁, 你唔撚去屌打人果個, 走去屌你老豆老母, goodest logic

你班鍵盤戰士唔撚幫仲涼住冷氣坐係度講風涼話呀屌你老味, 唔撚幫人仲好意思屌人唔撚擋
唔還手擋或者避下都得掛硬食雖然條肥撚出拳都冇力但下下打下巴
人地食過夜粥先唔擋唔避 弱者真係唔好學
可能會造成頭頸部永久性損傷
如果有學過下拳,就知道好多門派會練格三星
練得勁前臂會好撚硬

麥生嘅程度好可能係擋隔下都會傷到個廢中

格一格條廢中手斷都有可能
你就算唔撚還手都護下個頭啦,隨時死人架手
辛苦你喇
多謝你
值得尊敬
真男人
有勇氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞