被打麥先生:如果我還手,件事會唔知發展成點

725 回覆
6521 Like 65 Dislike
真男人
收皮啦撚樣
完全同意
此風不可長
留名等睇下次有衝突
廢青被廢老廢中休班警打到頭破血流
警犬又再旁陰陰笑坐視不理

打不還手合理?
咁旁邊班人唔去制止
浄係掛住拍片又合唔合理?
咁即係被強姦時要合作張開雙腿
旁人就拍片做罪證?

理性分析被打:唔擋、擋、還擊?
https://lih.kg/1306790
依加hk01 又扮中立
影低咗個條友出手其實已經告得入,比人打咗一野之後其實可以避開。
好搞笑,用盡各種所能想像既華美詞藻讚美完,吹奏完
就細細隻字話不過大家唔好試
然後就大條道理話自己只係尊重,唔係鼓勵,唔係英雄化呢種行為
真心我自己問心果句都未必忍倒唔還手
btw個肥鳩唔知依加知道對面係黑帶會點呢
人地習開武
分分鐘對住呢啲柒頭真係半拳一件
respect
都係兄弟爬山各有各做
勇士的決定我絕對尊重
但我就一定唔會打不還手
亦絕對唔會掛住拍片而唔去制止兄弟被人打十三拳
Respect
Thank you!
無論你做咩決定 只要你肯企出黎 我地就會支持你
撐警大會個陣幾條老野捉住個後生仔又唔見你地吹奏個後生仔有勇氣?

照你地咁講,
既然俾人當沙包打都可以吹奏成有勇氣,
俾幾條廢老cool唔還手更加係勇氣既表現啦
希望麥生快啲好番,可以參與香蕉糖sir嘅挑戰賽

Btw,真心佩服麥生
由其本身麥生學過武,擋或者還手根本係本能反應
麥生仲可以咁平常心對住條仆街
咁大個人擋格同還手都分唔清都算啦,咁你可以避可以閃,再唔係幾個夾手推佢走話有醉酒佬鬧事囉,你用你個閪腦記住啦!黑警係可以告你!但有無罪仲係法庭法官判㗎!
學武既人會將隻手放係後面,個頭向前去送頭?
即係話佢想俾人當沙包咁打。
點解要俾人打而唔出手?
第一類人:怕事,但呢種人會護住重要部位。
第二類人:做錯野,甘願俾人打黎補贘自己犯錯。
麥生係邊類人?
唉 好感動 多謝麥先生😢
永不放棄既男人
麥生已經講咗點解甘願被打
我唔明點解你仲要舉呢兩類人出嚟講
一係㩒住佢 一係擋開 有乜理由俾人任打
向敵人示弱人地咪變本加厲
呢d咪有eq又有iq
自己甘願唔擋唔還手係佢自己個人選擇
但其他人係旁邊唔幫手捉住個肥佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞