被打麥先生:如果我還手,件事會唔知發展成點

725 回覆
6521 Like 65 Dislike
成班仆街正評做乜撚,根本係戇鳩仔行為,又有人比人打,成班人圍住係到望
唔好講咁多,總之以後打爛仔交定擂台比賽都好,畀人打到仆街冚家鏟嗰個就係聖人啦
多一份尊重
多一件沙包。
尊重下好 但唔好盲目祟拜。
引來既只有更多既傷者。
收皮啦看更狗 你張12m樓契係你老母個西入面?
尊重唔代表要效法佢

我都好尊重 敬佩梁天崎為自己嘅政治理念犧牲一切

但我做唔到

同樣,麥生可以硬食幾拳

我都做唔到

但至少唔會插佢幾刀,話佢戇居
如果有人跟係呢個程序去效法
我只可以話 遲早一定有更可怕既流血事件
要表遲民主至少起碼你要識去留番條命同一個完整既健康身體質素。
當有極權份子想用武力對待和平表達意見既香港人
或者想令民主聲音從此滅絕.!
最佳方法就係以武制暴.
唔係要主張暴力對待任何事情
係要人明白利用適當既武力去保護人同克制獨裁者既暴力先係最直接不屈示弱既方法!!
至少唔係企定定傻下傻下比人打
然後高呼宣揚大愛精神...!
我係反對佢既行為實在太蠢完全無一個概念自衛
我反對,但會尊重 不分化。
只係想同路人諗清楚,咁樣並唔係一個治標治本方法。
你咁樣就當你保護到其他人
但你連保護自己都做唔到。
可況其他影緊相既人仲離譜!
完全無一個積極既態度去保護當時人。
6-8個人都無能力去反抗?
pish
唔屌唔還手巴打
同時唔宣揚唔還手風氣
呢個香港如果唔係有啞多激進和理非

呢個哥哥都唔會咁考慮

激進和理非認為和平抗爭者比人打完心口應該比人打埋背脊
出於擔心定指責都好,鬧真係好容易,但當時咁多群眾,情況難以預料,要做到不令事件升温好難。就算擋,都會有肢體碰撞扭作一團等,可被人作文章。要做到麥生咁犧牲小我真係,he is hero
其實無咩意義,藍絲只係會覺得你做戲,會話個肥佬都係收黃絲錢打人
舉手擋下都唔擋 如果佢真係有後遺症真係笑死我
天真嬌上連登你既世界唔係佢既世界,係藍絲眼中條肥柒係榜樣都未定
戇鳩仔真係咁撚好打就識用最低武力制止條肥柒,碌柒咁比人打仲成班傻閪吹奏

簡接鼓勵班廢老以後肆無忌憚開你拖

尋日為英勇差就值得鼓勵
想幫麥生做手天使。
唔係咁誇張呀,因為哩樣野要做沙包?
黑帶/打開泰拳既平時會操開俾個頭人打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞