被打麥先生:如果我還手,件事會唔知發展成點

725 回覆
6521 Like 65 Dislike
係呀大家繼續和理非喇用愛感動對方打到唔想再打,然後投降喇
呢樣真係絕對唔應該鼓吹 完全錯誤訊息 嚴重後果會死人
好多嘢都可以文宣
真男人
廿歲「熱血公民」成員兼嶺南大學三年級男生周韋樂,早前替立法會九龍東候選人黃洋達助選時,因與中年公民黨女街坊政見不合,隨手執起身旁的玻璃啤酒樽扑落對方頭部,令對方前額腫痛。周早前承認一項襲擊致造成身體傷害罪,今於觀塘法院判24個月感化,裁判官指若有違反感化令可改判監

最多坐兩個星期
屌你老母次次有咩事硬係有班軍師衝出黎說三道四
你覺得係要自衛要還拖嘅
唔該自己落場證明自己個決定係啱
睇你地屌黎屌去真係好撚燥
下次有普通學生比人打
照樣企係到 比人打死都似
點解唔教下大家避下
而唔係企定定比人打

條友就話黑帶頂到幾下
一個普通學生哥點頂
痴線
麥生
Respect. 希望佢早日康復
批評話呢個係錯誤示範的人,咪當人儍仔啦!唔通吓吓出個disclaimer: 以下動作經過長時間嚴格訓練,兒童及青少年不適宜模仿。大家有腦嘅,自己知可唔可以學啦!
不嬲都係。
屯門個次係咁話拉人拉人,柒到無眼睇
唔該唔好再吹奏依種風氣 根本就係反人性行為 有班人仲講咩還手就會比人拉
係啊 咁唔通咩都唔做等佢係咁打? 咁我係政府搵幾個藍屍黎就收你地皮啦 唔洗搞咁多野
話咩佢既自由
大把學生睇完短片比人打真係會企定定係到
仲走埋去比廢老打

但唔好唔記得佢係黑帶
佢啱呀,果啲乜撚野港人港地最撚興cap你還拖果段然後屈鳩你因為政見不合而毆打個肥佬,仲要吹到個肥佬完全冇還手之力但個年青人刻意欺凌中老年人士
唔知佢嗰刻係咪可以出手護頭,除此之外,唔還手實在正確,否則一定俾政府大做文章話黃絲打人暴力
簡體字知乜事啦
唉,唔知點講,真係好好彩,希望佢冇事,同時我留意到有人話佢練過,xx黑帶,我心諗唔關事囉,黑帶會俾人係咁撚樣打個頭 黎練黑帶咩咁撚樣李小龍都俾你打死啦 成個terminator 咁撚樣行埋去wor

同情但不鼓勵
黑帶無教點避招?
原來比人打要企定定係到
認同, 係外國一樣會拉哂兩邊, 但未見過有人企係度唔還拖
D鬼佬有理冇理打你老母一鑊金先
我唔贊成捱打,唔避,唔還手
但我尊重麥生嘅做法
咁你出去唔還手到夠
睇下你幫得件事幾多
睇下你令到幾多肥佬真係入罪
打拳拳識比人打就力既:(
我諗...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞