被打麥先生:如果我還手,件事會唔知發展成點

725 回覆
6521 Like 65 Dislike
佢ON9到暈左幾下都走埋去比佢打
學生哥睇到 會唔會照樣學樣阿?

呢D都值得吹奏?
我自己覺得

俾人打唔還手

唔代表唔擋架,搵手隔一隔個頭好冇

任人打頭有咩傷點算,練過都係咁話啦

少林十八銅人鐵頭功咩⋯⋯
以往既勇武派剩係想人哋都勇武,迫全世界同佢同一諗法,再賤啲就推埋人去勇武。
我完全睇 唔到 我淨係見到佢用一個勝利者嘅姿態離開
講真 我真係分唔清 到底係五毛入侵定點
咁撚多人去屌自己兄弟 反而唔係去屌打人果個 其實成件事好撚恐怖
我覺得呢個先真係勇武

勇武唔一定係要衝/攻擊

佢個勢完全嚇窒左個呀叔
一個黑帶唔避唔格播擂
學生哥以為企定定比人打會無事
但事後腦出血你點知
我覺得唔應該話佢唔還手。佢本身有武術底。而且佢都真係好勇,客觀上來睇,佢的行為令自己立於不敗之地

但係我真係唔建議大家學.....
比人打中頭可以好大件事,唔係講笑。後遺症可以隨時影嚮一生......
適當自衛好緊要,為左d廢老potentially毀左自己一生真係唔抵。
請受小弟一拜!
好撚型
呢個麥生咪完美示範左咩叫任人魚肉
睇fb啲comment已經見到啲人話要還拖/出101拘捕權
出得黎就要識保護自己
之後嘅運動唔會再好似以前咁左膠
雖然我覺得麥生都要擋下避下
但如果佢打鳩個肥撚
啲狗黎到拉埋佢返去
甚至放埋肥撚走
只會變成屯門油塘個種衝突
中立淺黃個班唔會有大反應

利申 比著係我一定還拖
我睇唔出佢邊到有保護自己
暈完再走埋去比佢打

連登仔仲話要尊重
中國式文字遊戲
麥先生係一個壞榜樣, 請大家唔好再吹奏
其實呢單野真係好撚簡單

對佢黎講緊係輸蝕 有的人話咩高尚情操
有的野點講都講唔通架啦 佢俾人打完第一下,跟住唔撚使講作出擋格,或者自衛還施 又或者成班人聯手制伏條仚家產落地下,等的警犬帶走,條片影晒成個過程,好多人做撚晒先知 又話黑警屈硬佢 還手死硬架乜乜柒柒
係咪的藍狗曲線要話俾人知學過下功夫係要任人打架,擋都屈鳩你架!!!死左都無計架

對我地黎講就爽
文宣可以爆seed了
如果還手,左媒咪立即有話題發揮囉
而家冇還手,只係得藍絲響度話抵死
警察應該唔夠薑拉被打嘅人砌佢毆鬥掛
每個人都要自己表達既方式同堅持既理念
^
請問暈完再走埋去比佢打
係咩表達方式同理念?
稍為有睇過段片嘅都知你喺度鳩噏啦!!
死三毛!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞