‎‎PS4機主討論區(26) 慘中背刺...

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
想問我部ps4 pro 會有d ta ta 聲
係咪要拎去整?
玩個陣有 load碟仲勁 就連sleep mode 都有
bundle啦 呢3隻都係好野黎
想問ps store宜家係咪冇得轉region啦?
Kh3爆左
伊8之前好似仲平
最多咪差幾十蚊
呢隻夠玩60個鐘
唔鐘意太長。。
你速食打爆機應該30幾粒鐘都得
control出左數位版
有無巴打玩過?
多bug到仆街,中文翻譯幾好(繁體)
玩mhw想買隻外置ssd返黎插落部pro度 有無巴打推介下邊隻好
有個share game嘅問題想知
我依家同個 A friend share緊 2k19 (我買game A入我ac)
但想同B friend share mhw-ib (A唔玩mhw & B唔玩2k)
咁我應該
1. 我買 mhw-ib,再叫B login我ac
2. B 買 mhw-ib,我login佢ac

但1嘅話 PS會唔會鎖我ac? 見我set咗幾個ac俾其他主機

唔該哂
想問點解要專登買隻ssd玩mhw?
一個ac買咗game只要係用嗰個ac登入都可以玩到
但同一時間一個ac只可以喺一部機上線
一個ac只可以set一部機做常用
ac A set咗做常用嘅機 入面任何ac都可以玩ac A買咗嘅game

你應該set咗friend A部機係你個ac嘅常用機
咁你ac買咗嘅2k19, friend A可以用佢ac開嚟玩, 你喺其它機可以用你ac玩

但因為你冇得同時set friend A部機同friend B部機做常用機
所以佢地冇得同時玩你share俾佢地嘅game
可行嘅做法係friend B set你部機係佢ac嘅常用機
然後friend B個ac買mhw-ib
你就可以喺你部機用你ac玩mhw-ib

P.S. set常用機要問好friend先
因為set咗人地部機做常用會影響部份功能
例如常用嗰部機先可以用PSN+個auto upload save
同埋喺街外remote play會連去常用嗰部度
因為mhw load game好耐
等出任/返城差唔多一分鐘
你數位版定光碟?

同埋想問用咗SSD會load快咗咩?
數位版同光碟理論上都一樣
光碟都會抄哂落硬碟先俾你玩

MHW嚟講用SSD應該loading時間少一半
受教了thanks ching
搭單一問 我部1tb pro機用剩50gb 想請問係咪唔好入咁滿?如果不斷del舊game再down新野會唔會傷機?
呢隻好似好正 無玩開呢個系列都想玩
換完ssd玩mhw係另一種感受 平時load入場要1分鐘 換完之後10幾秒load完
講左咁耐  咁你地係用邊隻外置ssd
想問巴打ssd可唔可以經usb插口入
我自己就買左crucial mx500 500gbs $450
尋日問嗰陣有巴打推介左呢隻 team l5 lite 好似300幾蚊
應該得 不過ps4 d USB port好垃圾
尋日換ssd先發現有個port壞壞地 搞咗好撚耐先裝到個更新檔 小心壞左個port開到驚就叉唔到電 仲要ps4手制d電咁撚廢
thx
係兇宅買左pro主機加多個手掣
啱啱夠3k攞埋Citi bank 回贈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞