(心情+治病紀錄)肺部確診了淋巴瘤的我

1001 回覆
316 Like 8 Dislike
無意中發現你呢個post.見到你好有正能量
祝你快d好番...加油!!
自從早幾個月家人有cancer.剛治療完..情況不錯
之後自己就好擔心..身體好似有好多唔妥
睇左好多不同醫生..
呢2個月發現皮膚上好似有腫塊..又好擔心
黎緊又要去檢查同驗下血...
有陣都唔知自己係過份擔心自己身體定點...
但呢段時間令我明白到人生短暫...
本身plan左既野都暫時要擱置..
要珍惜家人..朋友..趁有時間做d令自己開心既野..
雖然老土..但真既...
[img][img][img]無意中見到樓下個post..覺得好有正能量
入黎同你打下氣..加油
祝你早日康復!!!
自從早幾個月家人患上cancer..
一聽到後都好擔心
剛做完治療...等待覆診中...
但自己呢排就經常好擔心..覺得周身都唔舒服
已經睇過好多不同醫生..
呢2個月發現皮膚上有腫塊又好擔心
黎緊又要抽血同檢查一下
同埋早排胃部有d問題..已經做左好多檢查
一直久病不癒就覺得好煩...
有陣都唔知係咪自己過份緊張身體...定點?
呢段時間自己諗左好多野..發覺人生短暫..
呢段時間陪多左屋企人..朋友
得閒就食下飯傾下計..做多d令自己開心既野
有陣好老土咁講...開心唔開心都係要生活!!
共勉之~~~[/img][/img][/img]
係今次病既時候 我覺得屋企人真係最辛苦
睇著身邊既人病 你又唔可以替佢受

你都要小心身體 係時候係身邊既人既支柱黎嫁
你都要加油!
我都明白..呢2~3個月個人比較負面
我要養好自己身體💪
聽人講時常保持樂觀心態會對身體好
我都要努力改變心態!!要向你學習
是呀 有需要可以TG我
我地可以傾下計
好呀
你tg係咩???
幫到唔你啲咩

但希望你捱過呢關

另外無追post 你睇政府定私家
開頭私家
私家唔收我 踢我入公家
原因可以睇我既Facebook post
https://www.facebook.com/優雅的小小人生遇上淋巴癌-101039348008596/
加油呀你, 祝早日康復
加油呀
add oil
多謝☺️☺️☺️
希望你早日康復!
多謝!
加油。放鬆心情有時對病情都有幫助的
絲打 你最近點呀
爸爸都係唔想你擔心姐
我完成曬我8次化療
化療既療程都完結左嫁喇
所以我都接近康復
我會努力去更新我個facebook!
會呀
每日都放飛自我
玩得好開心
我好好呀
要做既化療都做曬喇
開心仔😝😝😝😝😝

仲等緊報告先再決定要唔要電療
有心
絲打幾時會有報告丫
1月中出報告呀☺️
咁呢排唔好諗咁多.
四圍玩下食下好野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞