(心情+治病紀錄)肺部確診了淋巴瘤的我

1001 回覆
316 Like 8 Dislike
加油*\(^_^)/*
樓主,岩岩先見你你個post,同你一樣都係何杰金,2x期,總共要做6個abvd療程,共12次的化療,依家暫時做咗5次,仲有7次未做,感覺每一次最辛苦都係打化療戈日,由其4隻化療藥中最後一隻藥打成4,5個鍾,輸液隻隻手重要勁痛,真係勁辛苦,依家最希望就係可以快d做完
唔知我係咪同你唔同呢!?
我岩岩完左2次化療,每次都係打個半鐘就打完,仲可以崩崩跳咁出院,黎緊做第3次,我地都要加油!

好快就做完嫁喇😚😚 到時我地可以再出去玩。
冇做PICC喉?
滴藥個VALVE開快D,通常最多都係兩2-3個鐘就走人
哈囉絲打
我都係絲打,同你差唔多同期確診淋巴癌,又即將會係聯合就診,我係非何傑金氏,一路有追開你Post,網上呢方面既資訊唔多,你既Post俾左好大勇氣我去面對呢個病。
我係私家做晒所有所有檢查,刀都開埋,全部Saving都用晒😭,依家終於有得見聯合血科啦!
唔知我同地會唔會一齊做化療呢?
希望我地可以一齊戰勝病魔啊!
Hihi 絲打 可能我地都有機會見下面😚😚
我今日仲落左街做運動
唔洗怕 我地一齊面對❤️
我地一齊面對丫!
哇 化療都可以做運動!
可能我諗得化療太恐怖,依家睇黎其實化療中都可以正正常常生活😆絲打又俾左好大勇氣我,多謝啊
化療最緊要係個心態!
我可以正常食,正常去玩!
我地可以交換TG傾下計😍😍
我可以分享多啲我依家既生活你知❤️
我有個朋友都係後生有cancer
有興趣傾下計可以ig搵unclewantsyou
大家一齊傾計
Hi 絲打
我2017年確診過何杰金氏淋巴癌第四期,骨嘅表面有少少,好彩未入骨髓

化療左6個月abvd之後就clear response,抖多兩個月就戴帽戴假髮返工,賺錢回血!

我諗好返嘅訣竅就係要做個開心嘅病人
日日打online game,叫fd子上黎屋企玩,報晒癌協啲免費course,屌走啲廢老坐撚晒啲關愛座

咁當然都要健康啲早睡早起做運動啦

心態上唔好輸俾佢
一黎個人心情好抵抗力都好啲,絕對有幫助
二黎就算死,至少最後嘅日子都過得唔差丫

有需要可以留IG
正呀 我鐘意你講既野
好開心呀😝😝😝
我依家當抖下休息一下
好耐無對自己咁好❤️
聽日做下運動 食番餐好既❤️
我心情都好好嫁🎊🎊 好過番工個時😬
我都要同你一樣 快啲好番😚
好似你咁可愛☺️
一樣係淋巴
非何傑金氏
基本上成個左肺都係,壓埋個心小小
今年6月完晒化療同電療
好返晒~~~

完全明白當中嘅辛酸
一定唔可以放棄
辛苦嘅時候絕對可以喊,但喊完要叫自己繼續撐住!!!

送上祝福!
如果想傾計可以留IG/TG
絲打加油呀!
加油絲打
加油香港人一齊上
加油
會好返既!
樓主以家點呀?

想問下你個陣撳落去啲淋巴結到係痛唔痛?
開頭會痛 之後就唔痛🙈
最近都幾好呀 我都會頂著 撐下去💪🏻💪🏻💪🏻
十年前路過
希望你好返,依家新靶把好左好多
最好梗係良性
暫時唔洗打鏢靶🙈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞