(心情+治病紀錄)肺部確診了淋巴瘤的我

1001 回覆
316 Like 8 Dislike
我都係大你一年
你會捱到嘅 撐你
無助......
係超級無助,其實好多私家睇完,都係推番俾公家。
知道🥺🥺
出黎社會做野做左6年,係時候要抖抖。
做咩當時唔讀落去嘅
加油
淋巴癌朋友here, 17 年7 月確診。

呢家做曬所有treatment. 有唔開心或者有問題歡迎pm我。 一齊行。 有唔開心正常的。 我當時都喊左,但呢家可以過返正常生活。
屋企窮呀,呀爸呀媽都有病。
謝謝❤️
會嫁
加油絲打❤️
嗯。
謝謝你呀!有咩唔明再pm你。
仲等緊確診。
呢刻你會點諗自己??
btw無條件支持
加油
好值得既,自己既屋企人。但從病左之後,學識要再錫自己多啲。
謝謝
巴打你舊瘤係個肺會麻煩少少,但overall 應該無問題的。 我果陣個位係十二指腸同patpat

記住記住食夠營養!!!!! 你唔儲夠子彈點上戰場。 一定一定要食夠營養!灰心喪氣果陣俾自己喊,喊完就繼續打仗。

有時覺得呢段時間係軍訓,紀律好緊要
我成日都笑稱頂我個肺。
我成日都唔想食野,但我都盡量食想食既野。
岩岩確診既時候喊唔出,病之嘛我又真係唔太驚。

我都要當兵喇,btw我係絲。
少食多餐,我果陣都係咁。 試下曬下太陽。 有study講曬少少太陽都幫到。

睇下有冇義工或者cancerlink既人。 試下問下有無impact / 加力康。 真係要飲。 好有用!!

好奇問。 係咪non hodg?

利申: T-cell non hodg. 香港來講較少人係
岩😭😭
我驚你會覺得自己做左負累
千祈唔好睇低自己唔好放棄自己😭
條路真係好漫長好難捱
我相信你屋企人會體諒你

而家係屋企休養緊?
sor插一插嘴。

我當時確診果陣都係咁喊。 覺得拖累左屋企人
take care 一定吉人天相 加油!
我未知呀,前幾日岩岩開刀係頸介左一刀,拎左幾粒淋巴出黎驗緊。16號先有報告。

同埋我唔曬得太陽,我會曬到有曬傷既問題。

之前去完遊行,兩隻手都曬傷曬,都唔知關咩事🤦🏻‍♀️

之後既療程就再算喇!我會求救🆘
準姑娘真係好溫柔🥺
唔會放棄自己嫁我!我都唔怕病,我怕我未見過呢個世界。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞