(心情+治病紀錄)肺部確診了淋巴瘤的我

1001 回覆
316 Like 8 Dislike
係架,媽媽同我果陣成日喊,又會亂諗野,夜晚訓唔到,半個月差唔多隔日去醫院
終於確診果下係醫院喊左出黎,不過有左結果反而會接受到現實
無論結果係點,都有方法解決,會有好多人幫你,我屋企係呢半年都接收到好多既愛
講真,去私院半個月齊報告,再去排公家會快好多
一個月內安排到做手術
我媽乳癌轉移到腋下淋巴,都係二期尾
私心:瑪嘉烈腫瘤科service真係好好,姑娘醫生都好有心
PetCT去法國照
加油呀 你唔放棄咩仗都有得打
加油 無事既!
God bless you
樓主加油 希望你早日康復
我老豆又係 肺腫瘤 感染 淋巴
夾完組織係2-3期 ,微創做手術 割左三分一肺

而家微創手術好先進,割到就唔洗化療同電療
淋巴癌好少人會用免疫
大部份人化療/標靶藥已經可以完全醫好斷埋尾
淋巴癌係而家好成功醫得好既癌病,千期唔好信另類療法
小心化療飲食就得
加油呀!我都曾經有試過淋巴瘤, 不過係非荷杰金氏一期
化療左六次而家年半都touchwood 未有事 一齊加油呀!!!!
絲打

我有過肺癌 已經切左半邊

明白你感受

真係好少幫助比年輕患病人士

去癌症中心全部都係老人家黎

有時候真係同人傾下會好d

我岩岩和果時候都好無助
要傾計要交流心得歡迎搵我地!! 加油呀!!!!!!!!!!!!!

病過先識珍惜, 而家出街食個沙爹牛麵都覺得好幸福
加油呀絲打
其實普通淋巴塞左都少事。 勁出汗同突然暴瘦真係好大個signal. 但係當刻係完全唔realise到。。。。。

我睇返17 年去日本d相,瘦到呢。 果陣都好野,有個11 cm既瘤同一個5cm都仲去日本
巴打

希望你都健康。 5 年內無事咁就good good
加油阿 樓主
我都經歷過屋企人生癌 但記住屋企人永遠係你隔離 支持你
https://youtu.be/wV0YhBUJlNE
趙博醫癌過程
我無你地咁嚴重, 做完treatment 都無咩副作用, 而家好似正常人一樣, 番工放工
希望大家都身體健康成日都好怕復發
btw 我係鼻咽發現粒野, 抽出黎係cancer 果下真係嚇撚死
我都有相同既諗法,想自己辛苦都唔想周圍既人為自己而擔心
長期作戰 等你好返 預埋你
政府醫院就係咁 你一日唔係高風險死亡既病人,好多時都係拖。 不過如果真係驚肺結核應該會一早拎咗你去隔離 你等11個鐘既意思即係比人隔離十一個鐘?
同意呀,當你係一個無咩medical knowledge 既人既時候真係會唔知點handle. 就算有都可能當局者迷
係,大家都要同我一齊加油,唔好放棄!
加油呀絲打 專心養好身體先
佢地懷疑肺結核都無諗過要隔離我,由我坐係個大廳到傳俾其他人,係等11個鐘都無醫生黎睇我。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞