大家點睇當拿隆馬

567 回覆
6 Like 1 Dislike
淨係j手勢都夠
大家成日吹奏ddg
但其實佢手法錯到離晒譜

咁你要睇手勢定要救到波先

我覺得成日講手勢手勢好on9
保方唔好卡斯唔好ddg唔好妞亞,咁邊個叫好邊個叫正宗?

講番先,邊度話保方同紐亞手勢唔好。
至少我唔覺得wor

未見過有人話保方紐亞唔正宗

咁即係點為之正宗?

以前高登都講唔少啦
至少我認為去得職業級數同正選級既龍門,跟本唔存在咩手法正唔正宗,只有當下判斷力同集中力既分別

點解唔可以有職業級唔岩或者無咁好?

同認真,如果係一樣,點解保方踢到咁都仲keep,而卡斯已經不穩?
好多原因,唔止手勢,亦唔止你講果兩個分別
去評價一個龍門,其實唔應該用打勢,正宗呢d詞,太廣泛,太籠統

咩叫正宗,到現時為止都無一個正確既準則,而所謂既準則只不過去用一個現今整體比較穩定既龍門去作一個標準

至少我認為一個出色既龍門,有幾方面係重要既

第一,身體質素,包括身高,手腳長度,你人越高手腳越長,所覆蓋範圍越大,對手射入既難度越高,

另外就係彈跳力,指力,臂力,腳力,肌肉力量等爆發力

你手力指力越夠,牛油手,空接甩漏等犯錯機會越少,射門撲出安全地帶既能力越高,同時可以幫助反擊,肌肉力量亦幫助你對抗對手

反應:唔駛多講

判斷力:right time at the right place, 應該接實定擋走,點擋走,擋去邊,點落地,點封位,幾時出迎,高空波應該打走定接實, 呢樣先係最重要,或者呢樣先係最似你地所講既手法正唔正宗

心理質素:我諗都唔需要多講

跟本好多因素其實係相輔相成,我話知你判斷幾叻都好,你矮短又唔夠力,一樣發唔到圍

你身體質素出色但判斷力差,最後咪出醜變笑柄咯

你心理質素差既話,直頭影響埋你判斷力,畏手畏尾,你有身體質素都運用唔到

當然最後一樣好重要既,就係頭腦,腦殘無人救到你

一講,我就諗起奧祖亞,好多唔識睇波既j到仆街,但其實佢真係中下游料,神救好多,好易打起,但其他缺陷幾明顯。之前踢馬拉加爭輸畀卡文尼唔係無道理。

果啲一接波就用手掟到好遠,直接傳到畀隊友反擊嘅龍門
有無人覺得漢丹洛域手法都好正宗?
簡單如直面接波都係手勢都重要。
用錯手勢易傷之餘仲可能甩手喎

個問題就係你點認為邊個手勢叫正宗咯,如果一個龍門佢有所謂正宗既手勢,動作十分standard,但佢手力指力唔夠,彈跳力唔夠,俾人笠死,接唔實,咁你可唔可以理解佢唔正宗先

淨係講w手點樣接已經叫有個standard la,你手唔夠力,唔係手勢範圍。唔通你手指力弱就教你個姿勢就?場區練習基本功都唔會咁啦
一係無得就,二係易勢。
你話教佢擋?咁係教擋手勢,唔係教接既手勢

個問題就係你點認為邊個手勢叫正宗咯,如果一個龍門佢有所謂正宗既手勢,動作十分standard,但佢手力指力唔夠,彈跳力唔夠,俾人笠死,接唔實,咁你可唔可以理解佢唔正宗先

淨係講w手點樣接已經叫有個standard la,你手唔夠力,唔係手勢範圍。唔通你手指力弱就教你個姿勢就?場區練習基本功都唔會咁啦
一係無得就,二係易勢。

你肯講w手,易勢就早d打出黎啦,呢d有技巧性既的而且確對一個龍門好重要,但始終都係引伸一樣野

無其他因素相輔相成,就只會係普通龍門同世界級龍門既分別
去評價一個龍門,其實唔應該用打勢,正宗呢d詞,太廣泛,太籠統

咩叫正宗,到現時為止都無一個正確既準則,而所謂既準則只不過去用一個現今整體比較穩定既龍門去作一個標準

第一,身體質素,包括身高,手腳長度,你人越高手腳越長,所覆蓋範圍越大,對手射入既難度越高,

你手力指力越夠,牛油手,空接甩漏等犯錯機會越少,射門撲出安全地帶既能力越高,同時可以幫助反擊,肌肉力量亦幫助你對抗對手

判斷力:right time at the right place, 應該接實定擋走,點擋走,擋去邊,點落地,點封位,幾時出迎,高空波應該打走定接實, 呢樣先係最重要,或者呢樣先係最似你地所講既手法正唔正宗

跟本好多因素其實係相輔相成,我話知你判斷幾叻都好,你矮短又唔夠力,一樣發唔到圍

你心理質素差既話,直頭影響埋你判斷力,畏手畏尾,你有身體質素都運用唔到

一講,我就諗起奧祖亞,好多唔識睇波既j到仆街,但其實佢真係中下游料,神救好多,好易打起,但其他缺陷幾明顯。之前踢馬拉加爭輸畀卡文尼唔係無道理。

奧祖亞純粹係因為對巴西個埸波打嚮左個名姐

一係無得就,二係易勢。

你肯講w手,易勢就早d打出黎啦,呢d有技巧性既的而且確對一個龍門好重要,但始終都係引伸一樣野

無否認要其他因素,只係純講手勢

奧祖亞純粹係因為對巴西個埸波打嚮左個名姐

以前d youtube都好多神救架啦
有無人覺得漢丹洛域手法都好正宗?

無睇開,淨係知佢飛起打橫個身用腳救波好癲

原來佢18年6月完約,姐係有機免費去蛆

佢經理人好似係伊巴同普巴件麻煩友伊拉奧拿?

拉伊奧拿,自膠

冇經理人,因為未夠18
但今個禮拜佢就18

我反而唔想佢咁快入蛆
一來畀多啲時間等佢練習下,保方未退而入蛆坐板凳好容易生疏
(或者早少少入去可能有保方幫佢成長)
二來呢兩年蛆啲人出出入入,好難同隊友有默契,特別係之後後防老化一係又要大改組

唔同我地話事sosad

好地地入蛆做乜鳩

又學埋拜仁d咩大德國 大德甲主義

咁講真,要搵保方接班人,市場上有咩選擇好過佢?佩連囉。咁唔會無啦啦出去揀,或者買紐亞果d架嘛
咁唔計削對手,成個市場就係果幾個,反正意大利都多好龍啦,出面除左德國多之外,仲有咩國家係盛產龍門

保方接班人一定要係蛆咩

一係無得就,二係易勢。

無否認要其他因素,只係純講手勢

有一個例子,羅美路,基本功真心差

拉伊奧拿,自膠

冇經理人,因為未夠18
但今個禮拜佢就18

我反而唔想佢咁快入蛆
二來呢兩年蛆啲人出出入入,好難同隊友有默契,特別係之後後防老化一係又要大改組

唔同我地話事sosad

好地地入蛆做乜鳩

咁講真,要搵保方接班人,市場上有咩選擇好過佢?佩連囉。咁唔會無啦啦出去揀,或者買紐亞果d架嘛
咁唔計削對手,成個市場就係果幾個,反正意大利都多好龍啦,出面除左德國多之外,仲有咩國家係盛產龍門

保方接班人一定要係蛆咩

咁蛆角度下,去到蛆打龍都係保方接班人卦
市面上後生又當打既龍門我諗德甲比較多
以前講開手法正宗同靚一定係雲達沙
雲達沙老咗踢曼聯個期都唔係靠反應但都畀到人穩陣感
如果唔係靠呢樣野點踢到4張野都有貨交
市面上後生又當打既龍門我諗德甲比較多

事實,差唔多一半既龍都幾有名同好波,兼夾後生
記得佢前年暑假係大陸踢熱身賽對鍠,互射十二碼射左10輪都救唔到一球 。估唔到一年後已經係正選門將。
以前講開手法正宗同靚一定係雲達沙
雲達沙老咗踢曼聯個期都唔係靠反應但都畀到人穩陣感
如果唔係靠呢樣野點踢到4張野都有貨交

頭先睇番,沙神d片佢接波打波穩到癲。
講番就當然唔止手勢,仲有企位,判斷等等。
當然佢身型都好好
記得佢前年暑假係大陸踢熱身賽對鍠,互射十二碼射左10輪都救唔到一球 。估唔到一年後已經係正選門將。

我係個場開始留意佢 一個16歲仔對住蝗狗可以不失頂到12碼 雖然最後佢炒12碼輸

我係個場開始留意佢 一個16歲仔對住蝗狗可以不失頂到12碼 雖然最後佢炒12碼輸

佢救12碼成功率幾高

拉伊奧拿,自膠

冇經理人,因為未夠18
但今個禮拜佢就18

我反而唔想佢咁快入蛆

唔同我地話事sosad

好地地入蛆做乜鳩

neto

尼圖麻麻喎我覺得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞